Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Groningen-Winschoten : Sneltreinen Groningen-Winschoten (Project gerealiseerd)

Vanaf december 2020 rijden er tussen Groningen en Winschoten extra sneltreinen in de spits. Dit zorgt voor een betere spreiding van reizigers. En dus een grotere kans op een zitplaats. Ook is de reistijd tussen Groningen en Winschoten negen minuten korter geworden. De extra sneltreinen stoppen op de stations Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten.

Locatie
Groningen - Winschoten
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2020
Einddatum
2020

Veiligheid op overwegen

Ook is de veiligheid op verschillende overwegen op het traject Groningen-Winschoten verbeterd. De Noorderzanddijk in Groningen heeft een beveiligingsinstallatie met spoorbomen gekregen. Bij de Kerkstraat in Hoogezand plaatsten we bij het voetpad extra spoorbomen.

In Scheemda verbeterden we de beveiliging van twee overwegen. We plaatsten bij de Halteweg extra spoorbomen bij het voetpad. En bij de Vogelzangsterweg beveiligden we de overweg met spoorbomen.

Wunderline

De aanpassingen aan het spoor voor de sneltrein Groningen-Winschoten zijn ook noodzakelijk voor de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen: de Wunderline. Provincie Groningen, Land Nedersaksen en de stad Bremen willen samen een impuls geven aan de economische ontwikkeling en de leefbaarheid van de noordelijke grensregio's in Nederland en Duitsland. Goed openbaar vervoer is daarbij essentieel.

Spoorplan Noord-Nederland

De extra sneltrein tussen Groningen en Winschoten is onderdeel van het programma Spoorplan Noord Nederland. Hiermee nemen de reismogelijkheden met de trein naar het noorden flink toe. De werkzaamheden hiervoor worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Groningen. Het project wordt gefinancierd door de provincie Groningen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Europese Unie.

Lees meer over dit progamma

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers