Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Groningen : Groningen Spoorzone - Station Groningen Europapark (Project gerealiseerd)

Station Europapark is sinds juni 2020 uitgebreid met een extra spoor en zijperron aan de kant van de Helperzoom. Bij de eerdere bouw van het station was hiervoor al ruimte gereserveerd.

Locatie
Groningen
Programma
Spoorplan Noord-Nederland
Startdatum
2019
Einddatum
2021

Extra spoor en zijperron

De treinen uit Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool rijden als de werkzaamheden op station Groningen gereed zijn door tot station Groningen Europapark en verder. Daarvoor is een extra spoor en een bijbehorend zijperron gebouwd. In het station is ook een aansluitende lift en trap ingepast. De werkzaamheden aan het station en stationsplein aan de zijde van de Helperzoom zijn in 2021 afgerond.

Bekijk: Groningen Spoorzone: meer treinen en spoor

Keervoorziening

In juni 2020 is ook een keervoorziening gerealiseerd op het station, zodat treinen hier kunnen keren. Bij toekomstige werkzaamheden aan het spoor kunnen treinen dan tot Groningen Europapark doorrijden en rijden er vanaf daar bussen.

Groningen Spoorzone

Met aanpassingen aan sporen en stations tussen Groningen en Haren versterken we Groningen als goed functionerend OV-knooppunt en zorgen we voor een goede bereikbaarheid van de stad en regio. Het groeiende aantal reizigers per trein, bus, fiets en te voet kan straks nog comfortabeler, sneller en gemakkelijker hun bestemming bereiken.

Planologische inpassing

Om de bouw van een extra spoor en zijperron mogelijk te maken was een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het College van B&W van Groningen heeft een gewijzigd Bestemmingsplan in april 2015 vastgesteld.

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers