Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: De verhalen van 2023

De mooie verhalen - op en rond het spoor - liggen voor het oprapen. Het afgelopen jaar hebben we er tientallen opgepakt en naar buiten gebracht in series en losstaande artikelen. Hieronder de vijf meest gelezen verhalen van het afgelopen jaar.

Het Badkuiptracé

Er waren online behoorlijke wat meningen over dit verhaal, uit de serie Spoor in de spotlight, maar bijzonder is het Badkuiptracé hoe dan ook. En daarom was het ook het best gelezen artikel van 2023.

Lees het verhaal Lees het verhaal

Een verschil tussen dag en nacht

We ontkomen er niet aan. Die boodschap vertelden we in dit verhaal. Vanaf 2024 zullen we vaker doordeweeks en overdag werken aan spoor en station. Dat gaat meer hinder opleveren, maar het is noodzakelijk.

Lees het verhaal Lees het verhaal

Meer werk, meer uitdagingen

Elk jaar publiceren we over grote projecten die we de komende twaalf maanden gaan doen. En dat verhaal wordt altijd goed gelezen. We werkten in 2023 meer en langer aan het spoor dan ooit tevoren. En dit bracht meer uitdagingen met zich mee dan ooit tevoren.

Lees het verhaal Lees het verhaal

De Zeeuwse Lijn

Het spoor is een stille getuige van vaderlandse geschiedenis. Daarom maakte we voor de serie Oud nieuws drie speciale podcasts op, ingesproken door Joost Prinsen, over de Zeeuwse Lijn die meer dan 150 jaar bestaat.

Lees het verhaal Lees het verhaal

Oplossingen voor Nederland

In de aanloop naar de verkiezingen hebben wij op rij gezet met welke concrete ideeën wij Nederland in beweging willen houden. Hoe wij kunnen bijdragen aan de grote uitdagingen die voor ons staan. Het spoor kan helpen.

Lees het verhaal Lees het verhaal

We publiceerden natuurlijk nog veel meer verhalen. Wil je die lezen? Kijk dan op de speciale overzichtspagina.

Alle verhalen Alle verhalen

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers