Lijstjes : Werkzaamheden herfst 2022

In de herfstvakantie werkt ProRail op verschillende plaatsen aan het spoor. We doen dit om het spoor en stations in goede conditie te houden of nog beter te maken. Zo dragen we bij aan aangenaam en duurzaam vervoer per spoor. Treinreizigers kunnen tijdens de werkzaamheden te maken krijgen met vertragingen en omleidingen of de inzet van vervangend vervoer. Hieronder lees je waar we aan de slag gaan en wat we daar doen. Reis je naar of langs deze plekken, raadpleeg dan altijd een reisplanner voor je vertrekt.

Deventer

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. Dus vernieuwen we rails, wissels, bovenleiding, grind, kabels en leidingen. We verbeteren de lay-out van de sporen en daarmee de doorstroming van het treinverkeer. Dat is duurzamer voor het onderhoud en comfortabeler voor de reiziger. 

8 - 24 oktober

Lees het nieuwsbericht

Apeldoorn - Deventer

We bouwen aan de nieuwe onderdoorgang bij de Laan van Osseveld in Apeldoorn. Die onderdoorgang vervangt een overweg, waar doorgaand verkeer nu zo’n twintig minuten per uur stilstaat voor passerende treinen. In deze periode schuiven we een tunnelbak op z’n plek.

15 - 19 oktober

Kijk live mee

Meppel - Heerenveen

We werken aan het spoor op verschillende locaties tussen Meppel en Heerenveen. We vernieuwen onder meer wissels, rails, dwarsliggers en ballastgrind.

15 - 23 oktober

Meppel - Hoogeveen

Tussen Meppel en Hoogeveen vernieuwen we wissels.

15 - 17 oktober

Gouda – Alphen aan den Rijn

We voeren herstelwerk uit aan de Lage Gouwespoorbrug in Gouda. In 2018 botste een containerschip tegen de brug, waardoor er schade ontstond. Die schade is toen met spoed hersteld, nu zorgen we voor definitief herstel. Tegelijk met onze werkzaamheden voert de provincie Zuid-Holland onderhoud uit aan de verderop gelegen Coenecoopbrug. Om de hinder voor de scheepvaart te beperken, voeren we het onderhoud aan deze bruggen uit in dezelfde periode.

15 - 30 oktober

Lees meer

Amsterdam - Haarlem

Op station Amsterdam Sloterdijk gaan we een perron inkorten en we passen de treinbeveiliging aan. Daarnaast werken we aan de bovenleiding. Bij Halfweg vernieuwen we de spoorstaven over een lengte van ongeveer drie kilometer.

18 - 24 oktober

Lees meer

Dordrecht - Lage Zwaluwe

Station Dordrecht Zuid krijgt een grote opknapbeurt. Er komen nieuwe perrons met nieuw meubilair. Het station wordt schoongemaakt, veiliger en toegankelijker met liften naar de perrons. Na eerdere voorbereidende werkzaamheden werken we deze periode dag en nacht door. Het project moet in 2023 helemaal afgerond zijn..

20 oktober - 7 november

 

Lees meer

Eindhoven - Venlo

Op verschillende plekken vernieuwen we het spoor en werken we aan de bovenleiding. Ook voeren we werkzaamheden uit aan het perron op station Blerick.

23 oktober - 7 november

Den Haag – Leiden

ProRail werkt tussen 27 oktober en 30 oktober aan het spoor tussen Den Haag en Leiden. Het spoor wordt op enkele locaties vernieuwd om het zo in goede conditie te houden. Op station Den Haag Mariahoeve wordt een deel van het perron weer op de juiste hoogte gebracht. Zo gaat het instappen in treinen makkelijker.

27 - 30 oktober

Disclaimer: Deze informatie is gebaseerd op planningen zoals ze op 14 oktober waren. Deze kunnen mogelijk nog veranderen.

Sommige getoonde foto's zijn illustratief voor herfstwerkzaamheden en niet altijd conform de werkzaamheden die uitgevoerd worden op het traject.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers