Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Het nieuws van 2023

Het was een bewogen jaar. En het was een mooi jaar. Er gebeurde weer van alles op en rond het spoor. Via deze website hebben we jou daarvan op de hoogte gehouden. Hieronder een kleine selectie van bijzondere en veelgelezen nieuwsberichten. Een jaar in vogelvlucht.

Treinongeval bij Voorschoten

Het was een gitzwarte nacht met een ongeval van ongekende omvang. In de nacht van 3 op 4 april werden we opgeschrikt. Een spoorkraan, een goederentrein en een reizigerstrein waren betrokken. In dit nieuwsbericht hielden we Nederland op de hoogte. Het is het meest gelezen nieuwbericht van 2023.

Lees het bericht Lees het bericht

Een half uur sneller naar Berlijn

Door aanpassingen aan het spoor en op station Oldenzaal, een nieuwe dienstregeling én het inzetten van andere locomotieven is het ons gelukt om de reistijd naar Berlijn met een half uur te verkorten.

Lees het bericht Lees het bericht

Negen overwegen weg

Drie aannemers werkten dag en nacht in de gemeente Hof van Twente. Daar werden in één klap negen niet beveiligde overwegen aangepakt. Drie tunnels, een brug, ontsluitingswegen én een beveiligingsinstallatie kwamen ervoor in de plaats.

Lees het bericht Lees het bericht

Treinverkeer weer opgestart

Het was het slotbericht van een vervelende nacht: het treinverkeer rond Amsterdam weer opgestart. Door een storing op de verkeersleidingspost, was er vanaf zondagmiddag 4 juni geen treinverkeer mogelijk van en naar de hoofdstad.

Lees het bericht Lees het bericht

Dassen rond het spoor

Dit jaar hadden we last van een ongenode gast rond het spoor: de das. Vanwege de veiligheid hebben het treinverkeer bij onder meer Molkwerum stil moeten leggen, omdat de beschermde dieren daar onder het spoor een burcht hadden gegraven.

Lees het bericht Lees het bericht

In totaal publiceerden we meer dan 450 nieuwsberichten het afgelopen jaar. Wil je weten wat er nog meer gebeurde? Kijk dan eens bij het nieuwsoverzicht.

Alle nieuwsberichten Alle nieuwsberichten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers