Duurzaam bijenhotel bij verkeersleidingspost Utrecht

Nieuws

22 juli 2021

Bij de Utrechtse verkeersleidingspost van ProRail is op vrijdag 16 juli een duurzaam bijenhotel geplaatst én officieel geopend. Het hotel is gemaakt van een oude krantenstalling, waar vroeger dagblad Metro in lag op stations. Het bijenhotel is onderdeel van de campagne ‘de groenste hotelketen’ van startup Circle That.

Blije gezichten

ProRail is blij met het bijenhotel. “Het is mooi wanneer verschillende duurzaamheidsthema’s bij elkaar komen: hoogwaardig hergebruik, inzet van biobased materiaal en het bevorderen van biodiversiteit. Het kost bijna niets, levert veel op en zorgt voor blije gezichten”, aldus Katja Nelissen, beleidsadviseur Duurzaamheid bij ProRail.

Het kost bijna niets, levert veel op en zorgt voor blije gezichten.

Katja Nelissen beleidsadviseur Duurzaamheid bij ProRail

Groenste hotelketen

De groenste hotelketen van Nederland bestaat uit 358 bijenhotels, die in en rondom Utrecht zijn en worden geplaatst. Inwoners van Utrecht kregen de afgelopen weken de kans om een hotel te kopen en te openen. De eerste gasten zijn er inmiddels ingetrokken.

Voor de vier grootste bijenhotels werkte Circle That samen met het Utrechtse bedrijf Buurman, dat de krantenstallingen ombouwde. Deze megahotels werden gedoneerd aan ProRail, Steck, De Clique en Perron West. Deze locaties zijn bewust door Circle That gekozen. “We hebben gekeken naar voedselrijke gebieden en plekken waar mensen uit onze community af een toe een blik op de hotels kunnen werpen.”

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers