Geen treinverkeer op drie trajecten

Nieuws

Gepubliceerd op 29 juli 2021 - Laatste update: 30 juli 2021 09:46 uur

Helaas hebben we moeten besluiten om vanaf donderdagavond 23.00 uur tot vrijdagmorgen 07.00 uur het treinverkeer tussen Utrecht Centraal - Arnhem Centraal, Ede Wageningen-Barneveld Zuid en Utrecht Centraal - Rhenen stil te leggen. Dit komt door een ziekmelding in combinatie met een structureel personeelstekort.

Ingrijpende maatregel

Het is de tweede keer deze week dat ProRail zo’n ingrijpende maatregel moet nemen. Woensdagmorgen was er op meerdere trajecten geen of minder treinverkeer mogelijk.

ProRail kampt al geruime tijd met een personeelstekort op verkeersleidingsposten, waardoor het lastiger is om roosters rond te krijgen. We vinden het ontzettend vervelend voor reizigers en vervoerders. 

Werkzaamheden

Op een deel van het traject waar vannacht geen treinen reden, zouden werkzaamheden plaatsvinden. Die konden niet doorgaan. Vrijdag 30 juli worden die werkzaamheden alsnog opgepakt. Dat betekent dat er op die dag tussen 09.30 uur en 13.45 uur geen treinen rijden tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum. Er worden bussen ingezet. We adviseren om eerst een reisplanner te raadplegen voor je op reis gaat. 

Lees in dit bericht over de maatregelen die we nemen

Meer over:

Meer nieuws

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Nederland zoekt
treinverkeersleiders

Een boom valt dwars door de bovenleiding, een trein raakt defect, er lopen mensen langs het spoor. Als treinverkeersleider los jij het op.

Check of jij het in je hebt