Geen treinverkeer op drie trajecten

Nieuws

29 juli 2021

Helaas hebben we moeten besluiten om vanaf donderdagavond 23.00 uur tot vrijdagmorgen 07.00 uur het treinverkeer tussen Utrecht Centraal - Arnhem Centraal, Ede Wageningen-Barneveld Zuid en Utrecht Centraal - Rhenen stil te leggen. Dit komt door een ziekmelding in combinatie met een structureel personeelstekort.

Ingrijpende maatregel

Het is de tweede keer deze week dat ProRail zo’n ingrijpende maatregel moet nemen. Woensdagmorgen was er op meerdere trajecten geen of minder treinverkeer mogelijk.

ProRail kampt al geruime tijd met een personeelstekort op verkeersleidingsposten, waardoor het lastiger is om roosters rond te krijgen. We vinden het ontzettend vervelend voor reizigers en vervoerders. 

Werkzaamheden

Op een deel van het traject waar vannacht geen treinen reden, zouden werkzaamheden plaatsvinden. Die konden niet doorgaan. Vrijdag 30 juli worden die werkzaamheden alsnog opgepakt. Dat betekent dat er op die dag tussen 09.30 uur en 13.45 uur geen treinen rijden tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum. Er worden bussen ingezet. We adviseren om eerst een reisplanner te raadplegen voor je op reis gaat. 

Lees in dit bericht over de maatregelen die we nemen

Meer over:

Meer nieuws

Nederland zoekt
treinverkeersleiders

Een boom valt dwars door de bovenleiding, een trein raakt defect, er lopen mensen langs het spoor. Als treinverkeersleider los jij het op.

Check of jij het in je hebt