John Voppen herbenoemd als vice-president van EIM

Nieuws

23 juni 2021

CEO John Voppen van ProRail blijft de komende twee jaar vice-president van de European Infrastructure Managers (EIM), de Europese organisatie van onafhankelijke spoorbeheerders. De herbenoeming gaat in op 23 juni.

Herverkiezing

President Gorm Frimansslund van EIM is blij met deze herverkiezing: “John heeft een lange staat van dienst in het spoor. Zijn ervaring ondersteunt EIM in haar taak om de spoorbeheerders een grotere rol te geven in het bijdragen aan de doelen uit de Europese Green Deal, cruciaal in dit Europese Jaar van het Spoor.”

John Voppen onderstreept deze uitdaging en dankt de leden van EIM voor hun hernieuwde vertrouwen en steun. “We gaan er met elkaar voor zorgen dat het spoorvervoer een essentiele en strategische rol blijft spelen in een duurzaam herstel van Europa. Ik kijk uit naar het voortzetten van de nauwe en vruchtbare samenwerking met de leden van EIM en haar stakeholders.”

  • Er zijn ambitieuze doelen voor het internationale spoorgoederenvervoer
    Er zijn ambitieuze doelen voor het internationale spoorgoederenvervoer
  • Het EIM wil treinreizen binnen Europa aantrekkelijker maken
    Het EIM wil treinreizen binnen Europa aantrekkelijker maken

Meer samenwerking

“Door de corona-pandemie en de economische crises die daarop volgden, zijn investeringen in een Europees spoornetwerk voor zowel goederen- als reizigerstreinen belangrijker dan ooit, aldus Voppen. “Wij zien hier een kans voor Europese spoorbeheerders om nu samen een goed internationaal spoornetwerk te creëren en treinreizen binnen Europa aantrekkelijker te maken”.

Het nieuwe Europese transportbeleid bevestigt de belangrijke rol van het spoor in het behalen van de klimaatdoelen en bevat ambitieuze doelen voor het spoor: vijftig procent meer spoorgoederenvervoer in 2030 en een verdubbeling in 2050. Voor reizigersvervoer is het doel een verdubbeling in 2030 op het Europese hogesnelheidsnetwerk en een verdrievoudiging in 2050.

Wij zien een kans voor Europese spoorbeheerders om nu samen een goed internationaal spoornetwerk te creëren.

John Voppen CEO bij ProRail en vice-president bij EIM

Actieagenda Trein en Luchtvaart

In Nederland werkt ProRail samen met NS, Schiphol, KLM en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de internationale trein een aantrekkelijk alternatief te maken voor korte vluchten. Hoe we dat willen doen, staat in onze Actieagenda Trein en Luchtvaart die eind november naar de Tweede Kamer is gestuurd. ProRail is blij dat het nieuwe Europese transportbeleid hierbij aansluit. Deze week brengt John Voppen de onderwerpen uit die agenda in tijdens online gesprekken met zijn EIM-collega’s en in de gesprekken met de Europese Commissie.

Europees jaar van het spoor

In dit Europese Jaar van het Spoor staat meer en beter internationaal treinverkeer hoog op de agenda. Hou onze speciale nieuwspagina in de gaten voor actuele informatie over het Jaar van het Spoor.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers