Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Platanen ’s-Hertogenbosch blijven behouden

Nieuws

25 maart 2022

Het grootste deel van de platanen langs de Boschveldweg in ’s-Hertogenbosch wordt niet gekapt. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft besloten dat de werkzaamheden langs het spoor anders worden aangepakt waardoor de bomen kunnen blijven staan. Bewoners waren fel tegenstander van de kap.

Oplossing

Staatssecretaris Vivianne Heijnen: “Nu er een oplossing is waardoor de bomen behouden kunnen blijven, moeten we dat natuurlijk doen. Ik hoop bewoners hiermee het signaal te geven dat er naar ze geluisterd wordt. Den Haag staat soms ver van mensen af, maar dit besluit raakt de leefomgeving van de bewoners van de Boschveldweg direct. Ik ben blij dat de markante bomenrij kan blijven staan.”

Bij ’s-Hertogenbosch wordt aan het spoor gewerkt om een nieuwe route voor goederentreinen tussen Meteren en Boxtel te realiseren. Langsrijdende treinen op deze route kunnen trillingen veroorzaken en om overlast voor omwonenden tegen te gaan, wordt er langs de Boschveldweg een betonnen wand in de grond aangebracht.

Een alternatieve oplossing die de bomen zou sparen, leek eerst te duur, maar blijkt nu toch haalbaar. ProRail zal een aantal gebouwen van NS die aan de kant van het spoor staan opkopen en laten slopen. De damwand kan dan op die plek worden aangelegd, waardoor in ieder geval 22 platanen behouden blijven. Van 5 bomen is nog niet zeker dat kunnen blijven staan, maar ProRail gaat zich hier wel voor inzetten. Deze alternatieve oplossing is duurder, maar past binnen het budget voor hinderbeperkende maatregelen voor het Tracébesluit PHS Meteren-Boxtel.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers