Vrijdagochtend minder en vanaf 14.00 uur geen treinen vanwege storm

Nieuws

17 februari 2022

Vrijdag 18 februari raast storm Eunice over ons land. Weerbureaus verwachten een extreem harde wind in het hele land die voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Dit heeft impact op het spoor, net als op de weg en in de luchtvaart.

Stormdienstregeling

Daarom is vrijdagochtend een stormdienstregeling van kracht en rijden er minder treinen. Regionale vervoerders rijden dan hun normale dienstregeling.

Het hoogtepunt van de storm wordt vrijdagmiddag verwacht. Vanaf 14:00 uur rijden er daarom geen binnenlandse en vrijwel geen internationale treinen meer. Het besluit van ProRail om treinverkeer vanaf 14:00 uur stil te leggen raakt ook goederenvervoerders en regionale vervoerders. Ook zij kunnen hun treinen dan niet laten rijden. Voor internationale treinen, check de website van uw reisaanbieder. Dit besluit is genomen met het oog op de veiligheid van reizigers en onze collega’s.

Volg het liveblog

Te gevaarlijk

De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij zo’n hevige storm te gevaarlijk. ProRail en de vervoerders vinden het heel vervelend dat reizigers en verladers hinder ondervinden. Het advies is om de reisplanner in de gaten te houden en indien mogelijk vrijdag niet te reizen.

Reisplanners

ProRail zal in aanloop naar en tijdens de storm stations en bouwprojecten in de gaten houden. Als het weer veilig is gaan onze storingsploegen en incidentenbestrijders direct aan de slag om het spoor zo snel mogelijk weer beschikbaar te krijgen, zodat treinen kunnen rijden. In de reisplanners zal aangegeven worden wanneer treinen weer kunnen rijden. Naar verwachting is dat deels op zaterdagmorgen.

Raadpleeg een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers