Uitbreiding fietsenstalling station Bloemendaal

Nieuws

Gepubliceerd op 21 januari 2022

De fietsenstalling bij station Bloemendaal wordt aangepast. Er is nu te weinig ruimte om de fiets te parkeren en daarom komen er meer plekken bij. Het project is een cofinanciering tussen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de gemeente Bloemendaal.

Werkzaamheden aan de stalling

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf 24 januari tot en met 11 maart 2022. “Er komen in totaal 208 plekken bij” vertelt Sjaak van den Hoek, de bouwmanager van ProRail. “We vervangen oude overkapte fietsenstallingen door overkapte etagerekken en er komt een nieuw deel voor buitenmodelfietsen”.

We vervangen oude overkapte fietsenstallingen door overkapte etagerekken en er komt een nieuw deel voor buitenmodelfietsen.

Sjaak van den Hoek bouwmanager bij ProRail

Twee fases

Het werk wordt vanaf 24 januari in twee fases uitgevoerd. Hierdoor blijft altijd een gedeelte van de stalling in gebruik. Het werk duurt in totaal zeven weken en er wordt alleen gewerkt tijdens kantooruren op doordeweekse dagen.

Actieplan

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail samen met regionale overheden en NS de fietsenstallingen bij stations. Dit kan door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Het huidige programma Actieplan Fietsparkeren geeft uitvoering aan het beleid om meer fietsparkeerplekken bij stations te realiseren.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers