Weekendwerk in Rijswijk en Delft

Nieuws

14 december 2021

Tussen Rijswijk en Delft Campus werken we aan het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer om meer treinverkeer mogelijk te maken. In het weekend van 18 en 19 december werken we op drie verschillende locaties. Er rijden dan geen reizigerstreinen maar bussen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam Centrum.

In Rijswijk

In Rijswijk werken we verder aan de uitbreiding van twee naar vier sporen, aan de noordkant van de nieuwe onderdoorgang RijswijkBuiten. Daarnaast plaatsen we het vierde en laatste brugdeel over de Kerstanjewetering. Deze brug wordt verbreed zodat die geschikt is voor vier sporen, maar ook verhoogd, zodat recreatievaart makkelijker onder de brug door kan.

Station Delft

Op station Delft halen we in het weekend de tussenwand weg die jarenlang het zicht heeft onttrokken aan de nog te bouwen uitbreiding van het station met de nieuwe sporen 3 en 4. Achter de schermen werken we al een tijdje aan de bouw van het nieuwe perron. In het weekend wordt alvast de ballast aangebracht voor de nieuwe sporen.

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

De werkzaamheden zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. We verdubbelen het spoor tussen Rijswijk en Delft Campus omdat ieder jaar steeds meer mensen met de trein reizen. Die groei zet de komende jaren door. Daarom maken het spoor geschikt om meer treinen te kunnen laten rijden.

Lees meer

Station Delft Campus

De bouw van het nieuwe station Delft Campus verloopt zeer voorspoedig. In het weekend van 18 en 19 december wordt een groot deel van het werk aan het station afgerond. We bouwen het laatste deel van de nieuwe perrons en verwijderen de tijdelijke perrons aan de zuidkant van het Kruithuisviaduct.

De liften worden aangesloten, eén de zonnepanelen van de iconische perronkap worden aangesloten. Daarmee is het eerste energieneutrale treinstation van Nederland een feit. De omlooproute naar de trein komt daarmee op maandagmorgen 20 december te vervallen. Je gaat dan via de trappen of liften van het station naar de trein.

Gevolgen voor het treinverkeer

Door de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam Centrum van zaterdag 18 december 00.30 uur tot en met maandag 20 december 06.15 uur. Wil je reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie in een reisplanner.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers