Station Amsterdam Zuid

Station Amsterdam Zuid verwerkt nu al ruim 80.000 reizigers per dag. Met de komst van de Noord/Zuidlijn in 2018 en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad worden dat er zeker drie keer zoveel: 250.000 reizigers per dag in 2030.

De huidige Minervapassage blijft de centrale onderdoorgang en wordt zeker twee keer zo breed. Ook komt er een tweede passage bij: de Brittenpassage. Vanuit de passages is er een goede aansluiting op de fietsenstallingen. Ook de trein- en metroperrons worden breder en er komen vanuit beide passages opgangen naar de perrons. Ter hoogte van de Zuidas legt Rijkswaterstaat de A10-zuid ondergronds aan. Zo ontstaat de mogelijkheid om station Amsterdam Zuid uit te breiden tot een volwaardige openbaar vervoer terminal. Kijk hieronder live naar de werkzaamheden.

Nieuws

Foto-expositie Streets of the World

Streets of the World bij bouwplaats Zuidasdok - Brittenpassage
Streets of the World bij bouwplaats Zuidasdok - Brittenpassage
Station Amsterdam Zuid. Direct naast de bouwlocatie waar de toekomstige nieuwe stationspassage - de Brittenpassage - wordt opgebouwd, zijn vanaf 7 maart 2019 straatbeelden te bewonderen van 195 hoofdsteden, over een lengte van 230 meter. Fotograaf Jeroen Swolfs bereisde zeven jaar lang alle hoofdsteden van de wereld, om het leven op straat te fotograferen.
Gepubliceerd op

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Contact