Station Amsterdam Zuid

Station Amsterdam Zuid verwerkt nu al ruim 80.000 reizigers per dag. Met de komst van de Noord/Zuidlijn in 2018 en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad worden dat er zeker drie keer zoveel: 250.000 reizigers per dag in 2030.

De huidige Minervapassage blijft de centrale onderdoorgang en wordt zeker twee keer zo breed. Ook komt er een tweede passage bij: de Brittenpassage. Vanuit de passages is er een goede aansluiting op de fietsenstallingen. Ook de trein- en metroperrons worden breder en er komen vanuit beide passages opgangen naar de perrons. Ter hoogte van de Zuidas legt Rijkswaterstaat de A10-zuid ondergronds aan. Zo ontstaat de mogelijkheid om station Amsterdam Zuid uit te breiden tot een volwaardige openbaar vervoer terminal.

Kijk hieronder live naar de bouw van de Brittenpassage.

Nieuws

Fietsenstalling Zuidplein in de verbouwing

fietsenstalling_zuidplein_amsterdam_02.jpg
Vanaf 16 september wordt de fietsenstalling onder het Zuidplein bij station Amsterdam Zuid opgeknapt en gemoderniseerd. Zo worden de wanden, vloeren en plafonds van het middendeel van de stalling aangepakt en komt er een moderne overkapping boven de ingang. Tijdens de verbouwing kunnen fietsers hun fiets stallen in een van de andere twee ondergrondse fietsenstallingen aan weerszijde van het station.
Gepubliceerd op

Vrijdag 1 t/m zondag 3 november: A10 Zuid dicht, geen treinverkeer stations Zuid én RAI

Reizigers op station Amsterdam Zuid
Zuidasdok schuift het eerste weekend van november het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid dwars door de A10 Zuid en het spoor. Maakt u op vrijdag 1 november, zaterdag 2 november en zondag 3 november gebruik van de weg of van het openbaar vervoer, houd dan rekening met een forse extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Op zondag 3 november is er beperkt treinverkeer mogelijk van, naar en via station Amsterdam Zuid en RAI.
Gepubliceerd op

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Contact