Station Amsterdam Zuid

Station Amsterdam Zuid verwerkt nu al ruim 80.000 reizigers per dag. Met de komst van de Noord/Zuidlijn in 2018 en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad worden dat er zeker drie keer zoveel: 250.000 reizigers per dag in 2030.

De huidige Minervapassage blijft de centrale onderdoorgang en wordt zeker twee keer zo breed. Ook komt er een tweede passage bij: de Brittenpassage. Vanuit de passages is er een goede aansluiting op de fietsenstallingen. Ook de trein- en metroperrons worden breder en er komen vanuit beide passages opgangen naar de perrons. Ter hoogte van de Zuidas legt Rijkswaterstaat de A10-zuid ondergronds aan. Zo ontstaat de mogelijkheid om station Amsterdam Zuid uit te breiden tot een volwaardige openbaar vervoer terminal.

Kijk hieronder live naar de bouw.

 

Nieuws

Opdrachtgevers Zuidasdok omarmen advies Sybilla Dekker

Aannemerscombinatie Zuidasdok
Foto: Marcel Steinbach
De ambities en scope van het omvangrijke infra-project Zuidasdok zijn herbevestigd. Het Rijk, de gemeente Amsterdam, de Vervoerregio en de provincie Noord-Holland kunnen zich vinden in het advies van Minister van Staat Sybilla Dekker. In haar advies doet ze de aanbeveling om voortvarend door te gaan met de realisatie van het project en concludeert dat er geen verantwoorde versoberingen te vinden zijn.
Gepubliceerd op

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Contact