Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Het nieuws van 2022

Er gebeurde weer van alles op en rond het spoor het afgelopen jaar. Via deze website hebben we jou daarvan op de hoogte gehouden. Hieronder een kleine selectie van bijzondere en veelgelezen nieuwsberichten. Een jaar in vogelvlucht.

Historische treinen voor állerlaatste kruising Blauwkapel

Dit trok veel bekijks. Voor de laatste keer reed een trein over de bijzondere gelijkvloerse kruising bij Blauwkapel. De eer was aan de geliefde 'Kameel', één van de meest markante treinen uit de collectie van het Spoorwegmuseum.

Lees het bericht Lees het bericht

24 dagen werkzaamheden op station Ede-Wageningen

In Ede gaan we samen met de gemeente en NS het station en de omgeving compleet vernieuwen. Dat is een omvangrijke klus. Daarom reden er deze zomer 24 dagen lang geen treinen. Vervelend natuurlijk, maar met een groter doel. Het leverde het meestbelezen nieuwsbericht van 2022 op.

Lees het bericht Lees het bericht

Flessenpost in constructie station Leeuwarden gevonden

De vondst van flessenpost bij werkzaamheden op station Leeuwarden, werd opgepikt door radioprogramma's en talkshows. Het is dan ook een bijzonder verhaal; een fles uit 1891, mét briefjes, werd gevonden tussen het puin. Het verhaal krijg in 2023 een vervolg.

Lees het bericht Lees het bericht

Grote schade aan spoorinfra in Flevoland door kortsluiting

In september belandde een hoogspanningskabel van TenneT op het spoor bij Swifterbant. Met enorme schade tot gevolg. Tot begin december hebben we gewerkt aan het herstel. Gelukkig kunnen er nu weer treinen rijden over de tienjarige Hanzelijn.

Lees het bericht Lees het bericht

Liften langer buiten gebruik

Door leveringsproblemen en vandalisme stonden liften en roltrappen langer stil dan we willen. Daardoor kon niet iedereen prettig reizen met de trein. We bestelden onderdelen eerder en hebben ingezet op meer hergebruik.

Lees het bericht Lees het bericht

In totaal publiceerden we meer dan 450 nieuwsberichten het afgelopen jaar. Wil je weten wat er nog meer gebeurde? Kijk dan eens bij het nieuwsoverzicht.

Alle nieuwsberichten Alle nieuwsberichten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers