Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Let op: veel spoorwerk dit weekend

Nieuws

22 november 2018

Tussen Gouda en Den Haag, Nijmegen en Den Bosch, rondom Naarden-Bussum én bij station Ommen wordt zaterdag 24 en zondag 25 november volop gewerkt op en rond het spoor. Bij Gouda begint het werk zelfs al op vrijdagavond.

Gouda

Rondom Gouda werken we dit jaar alleen nog dit weekend aan het spoor: De laatste vier wissels worden vervangen. ProRail vernieuwt daar 75 procent van het spoornet om ervoor te zorgen dat de driehoek Gouda-Rotterdam-Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft. We vervangen daar over een periode van twee jaar in totaal 62 wissels, 8600 meter rails, dwarsliggers en ballast over een lengte van 1100 meter en kabels en leidingen over 3 kilometer.

Lansingerland-Zoetermeer

Tussen Zoetermeer en Gouda verrijst het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Zaterdag en zondag zijn we er bezig met voorbereidingen om het treinstation in dienst te nemen. Zo werken we er onder meer het nieuw treinperron af en monteren we randelementen en het houten plafond. De Sprinter tussen Den Haag en Gouda gaat vanaf 9 december 2018 ook stoppen op het nieuwe station. 

Zoetermeer Oost

Bij station Zoetermeer Oost vernieuwt ProRail het spoor. We vervangen onder meer houten dwarsliggers voor betonnen exemplaren.

Den Haag Centraal

Op Den Haag Centraal Station passen we de ligging van de sporen ten opzichte van de perrons aan. De perrons komen daardoor op gelijke hoogte met de vloer van (nieuwe) treinen. Dat maakt instappen makkelijker. ProRail werkt hard aan een treinreis zonder obstakels, zodat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen, ook mensen met een functiebeperking. Hier lees je meer over wat wij doen om stations goed toegankelijk te maken. 

Naarden-Bussum

Ook bij Naarden-Bussum zijn we aan het werk. Het spoor bij Naarden-Bussum krijgt de komende jaren een enorme facelift, zodat er in de toekomst meer treinen kunnen rijden. Komend weekend gaan we met de eerste werkzaamheden beginnen.

Nijmegen-Den Bosch en station Ommen

Tussen Nijmegen en Den Bosch werken we met name aan een flinke vernieuwing van station Ravenstein. En ook station Ommen wordt verbeterd. Dit weekend werken we aan de keerwanden van het nieuwe perron.

Wat betekent dit voor reizigers?

Reizigers worden geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer en rekening te houden met extra reistijd. Raadpleeg voor vertrek een reisplanner voor het meest actuele reisadvies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers