Liggers leggen bij Asselsche Heide

Nieuws

30 november 2018

ProRail verbindt natuurgebieden op de Veluwe met de bouw van een natuurbrug bij Asselsche Heide. Dit weekend leggen we met een hijskraan de liggers over het spoor!

Noord- en Zuid Veluwe verbinden

Het natuurgebied de Veluwe wordt doorkruist door het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn. ProRail bouwt daarom natuurbrug Asselsche Heide over het spoor zodat de dieren veilig van de ene kant naar de andere kant kunnen komen. 

Liggers over de sporen 

Op dit moment wordt de allerlaatste hand gelegd aan de basis van de natuurbrug. Op zaterdag 1 december plaatst de aannemer de 35 liggers met een gewicht van 33 ton elk over de sporen.

In dat weekend wordt er op dit tracé al aan het spoor gewerkt (spoor- en overwegvernieuwingen) en rijden er geen treinen. 

De 35 liggers liggen nu nog naast het spoor. Dit weekend hijsen we ze op hun plek.
De 35 liggers liggen nu nog naast het spoor. Dit weekend hijsen we ze op hun plek.

Voorjaar 2019 klaar

De natuurbrug komt in het verlengde te liggen van het iets zuidelijker gelegen ecoduct ‘Hoog Buurlo’ over de snelweg A1. Samen met andere natuurbruggen in dit gebied zorgt de natuurbrug Asselsche Heide ervoor dat Noord- en Zuid Veluwe weer aan elkaar verbonden worden. In juni 2018 is de aanleg van de natuurbrug gestart. Eind eerste kwartaal 2019 is het project klaar.

Meerjarenprogramma Ontsnippering

De aanleg wordt gefinancierd vanuit het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO) van de overheid. ProRail werkt voor dit project samen met Kroondomein het Loo. Deze laatste wordt de beheerder van de natuurbrug.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers