Hoog Soeren : Natuurbrug Asselsche Heide (Project gerealiseerd)

In de provincie Gelderland ligt de Veluwe. Het spoor tussen Amersfoort en Apeldoorn doorkruist dit natuurgebied en vormt een barrière voor dieren. Daarom heeft ProRail de natuurbrug Asselsche Heide gebouwd, zodat dieren veilig het spoor over kunnen steken.

Locatie
Hoog Soeren
Startdatum
2018
Einddatum
2019

Verbinding noord en zuid

De natuurbrug Asselsche Heide ligt in het verlengde van de natuurbrug Hoog Buurlo. De nieuwe brug verbindt het noorden en zuiden van de Veluwe met elkaar.

Bekijk: De aanleg van natuurbrug Asselsche Heide

Voortplanting en verspreiding

De Veluwe bestaat uit bos-, heide- en stuifzandgebieden. Hier leven verschillende diersoorten, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd. Met de aanleg van een natuurbrug hebben we hun leefgebied vergroot. Zo kunnen deze dieren zich beter voortplanten en verspreiden. Edelherten, wilde zwijnen, dassen en boommarters gebruiken de natuurbrug.

ProRail werkte voor dit project samen met Kroondomein het Loo, de beheerder van de natuurbrug. 

Natuurgebieden verbinden

ProRail is een van de grootste terreinbeheerders van Nederland. En wij werken graag mee aan een duurzame toekomst. De aanleg van natuurbruggen is een van de duurzame projecten waar ProRail zich, samen met partners, voor inzet. De natuurbrug Asselsche Heide maakt deel uit van het Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO).

 

Lees meer over MJPO

Nieuws over dit project

Meer nieuws

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers