Update werkzaamheden geluidschermen in Lansingerland

Nieuws

5 maart 2021

In het weekend van 12 t/m 14 maart is het spoor op de HSL buiten dienst en gaat aannemer Infraspeed starten met het verwijderen van de schermen langs de Randweg West. Sinds december 2020 is Infraspeed al gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de geluidschermen langs het Annie M.G. Schmidtpark. We passen hier momenteel de fundering aan voor het vier meter hoge scherm. De verwachting is dat we deze zomer het nieuwe scherm kunnen plaatsen.

Hoe gaan we verder?

De planning ziet er voor de komende maanden als volgt uit:

  • Weekend van 12 t/m 14 maart 2021: Verwijderen van de schermen langs Randweg West vanaf de Jacob Marislaan tot aan de N472.
  • Van 14 maart t/m eind mei 2021: Vervangen van de glazen panelen door geluidsabsorberende panelen aan Oostzijde van de HSL tussen de Wildersekade en de Jacob Marislaan. Dit werk wordt opeenvolgend uitgevoerd. Eerst gaan alle panelen weg en in ca 8 weken worden nieuwe geluidsabsorberende panelen teruggeplaatst.
  • Van mei 2021 t/m zomer 2021: Vervangen van de glazen panelen door geluidsabsorberende panelen in het bestaande scherm langs de Westzijde van de HSL tussen de Wildersekade en de Boterdorpseweg.
  • Van augustus t/m november 2021: Vervangen van de glazen panelen door geluidsabsorberende panelen in het bestaande scherm langs de Westzijde van de HSL tussen de Wildersekade en het Annie M.G. Schmidt Park

Wat merkt de omgeving er van

In het weekend van 13 en 14 maart 2021 vinden er gedurende het gehele weekend werkzaamheden plaats. Wij plaatsen verkeersmaatregelen in de vorm van een rijdende afzetting op de Randweg West en omwonenden kunnen bouwverkeer zien langskomen. Daarnaast zal er gedurende ongeveer acht weken geen geluidsscherm aanwezig zijn, waardoor zij tijdelijk extra overlast van de trein kunnen ervaren. Wij doen er alles aan om de overlast van de werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden.

Voor vragen kunnen omwonenden ook contact opnemen met ProRail via ons contactformulier of bel 0800 - 776 72 45 (gratis).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers