Station Spaarnwoude krijgt liften

Stations moeten goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Daarom brengen we op station Haarlem Spaarnwoude drie liften en hellingbanen aan. Dat is fijn voor de reizigers die minder goed ter been zijn of met zware bagage reizen. En met Ikea als buurman, is dat laatste is wel zo handig. Aannemer K_Dekker voert de werkzaamheden uit.
Impressie station Haarlem Spaarnwoude

De hellingen en liften worden geplaatst bij de trappen van het station. Eén lift komt bij de trap naar de oversteek over de snelweg. De andere twee liften en de hellingbanen komen bij de trappen aan beide kanten van het station.

Tijdens de bouw

Om een toegankelijke route te maken vanaf de noordzijde van het station, komt er een hellingbaan op de locatie van de bestaande fietsenstalling. Deze fietsenstalling is daarvoor tijdelijk verplaatst naar de Haarlemzijde van het station. Ook verplaatsen we de bushalte langs de A200 en leggen we tijdelijke loopbruggen aan naar de perrons, als alternatieve looproute tijdens de bouw.

Looptijd

De werkzaamheden zijn in augustus 2019 gestart en duren tot voorjaar 2020. Dan wordt het reizen vanaf en naar station Haarlem Spaarnwoude voor veel treinreizigers een stuk makkelijker. 

Schilderbeurt

Tot eind 2019 wordt ook de traverse opgeknapt. Na de verwijdering van de oude verflaag en het conserveren van de traverse, brengen we vervolgens een nieuwe verflaag aan. Zo ziet er station er straks ook een stuk frisser uit.

Toegankelijkheid

ProRail streeft er naar dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Daarom worden stations aangepast voor mindervaliden. In 2030 moeten alle stations zelfstandig toegankelijk zijn.

Het laatste nieuws

Liften Spaarnwoude in gebruik genomen

De liften op station Haarlem Spaarnwoude
De drie liften bij station Haarlem Spaarnwoude zijn klaar, goedgekeurd en inmiddels in gebruik genomen. Deze liften zorgen ervoor dat het station voor iedereen beter toegankelijk is. Maar vooral mensen met een beperking hebben er profijt van, want via de liften komen zij nu makkelijker bij de perrons en bij het busstation dat naast de snelweg ligt.
Gepubliceerd op

Opgelet! Hinder bij station Haarlem Spaarnwoude

Zo komt Haarlem Spaarnwoude eruit te zien
Zo komt Haarlem Spaarnwoude eruit te zien
Trap op, trap af met zware tassen. De traverse bij station Haarlem Spaarnwoude over de rijksweg A200 en het spoor, met de naastgelegen Ikea, is een beducht obstakel voor treinreizigers. Daarom legt ProRail nu drie liften en twee hellingbanen aan. Vanwege de werkzaamheden is de stationsomgeving gedurende twee weekenden in september minder goed bereikbaar.
Gepubliceerd op