Haarlem : Liften op station Spaarnwoude

Stations moeten goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Daarom brengen we op station Haarlem Spaarnwoude drie liften en hellingbanen aan. Dat is fijn voor de reizigers die minder goed ter been zijn of met zware bagage reizen. En met Ikea als buurman, is dat laatste is wel zo handig. Aannemer K_Dekker voert de werkzaamheden uit.

Locatie
Haarlem
Startdatum
2019
Einddatum
2020

Dit gaan we doen

De hellingen en liften worden geplaatst bij de trappen van het station. Eén lift komt bij de trap naar de oversteek over de snelweg. De andere twee liften en de hellingbanen komen bij de trappen aan beide kanten van het station.

Tijdens de bouw

Om een toegankelijke route te maken vanaf de noordzijde van het station, komt er een hellingbaan op de locatie van de bestaande fietsenstalling. Deze fietsenstalling is daarvoor tijdelijk verplaatst naar de Haarlemzijde van het station. Ook verplaatsen we de bushalte langs de A200 en leggen we tijdelijke loopbruggen aan naar de perrons, als alternatieve looproute tijdens de bouw.

Toegankelijke stations

ProRail streeft ernaar dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Ook mindervalide reizigers. Daarom passen we onze stations aan. In 2030 moeten alle stations zelfstandig toegankelijk zijn.

Meer over toegankelijkheid

Looptijd

De werkzaamheden zijn in augustus 2019 gestart en duren tot voorjaar 2020. Dan wordt het reizen vanaf en naar station Haarlem Spaarnwoude voor veel treinreizigers een stuk makkelijker. 

Schilderbeurt

Tot eind 2019 wordt ook de traverse opgeknapt. Na de verwijdering van de oude verflaag en het conserveren van de traverse, brengen we vervolgens een nieuwe verflaag aan. Zo ziet er station er straks ook een stuk frisser uit.

Nieuws over dit project

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers