Haarlem : Liften op station Spaarnwoude (Project gerealiseerd)

Stations moeten goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Daarom hebben we op station Haarlem Spaarnwoude drie liften en hellingbanen gerealiseerd. Dat is fijn voor de reizigers die minder goed ter been zijn of met zware bagage reizen. En met Ikea als buurman, is dat laatste is wel zo handig. Aannemer K_Dekker voerde de werkzaamheden uit.

Locatie
Haarlem
Startdatum
2019
Einddatum
2020

Dit hebben we gedaan

De hellingen en liften werden geplaatst bij de trappen van het station. Eén lift bij de trap naar de oversteek over de snelweg. De andere twee liften en de hellingbanen bij de trappen aan beide kanten van het station.

Tijdens de bouw

Om een toegankelijke route te maken vanaf de noordzijde van het station, is er een hellingbaan gekomen op de locatie van de bestaande fietsenstalling. Deze fietsenstalling is daarvoor tijdelijk verplaatst naar de Haarlemzijde van het station. Ook verplaatsten we de bushalte langs de A200 en hebben we tijdelijke loopbruggen aangelegd naar de perrons, als alternatieve looproute tijdens de bouw.

Toegankelijke stations

ProRail streeft ernaar dat iedereen zelfstandig met de trein kan reizen. Ook mindervalide reizigers. Daarom passen we onze stations aan. In 2030 moeten alle stations zelfstandig toegankelijk zijn.

Meer over toegankelijkheid

Looptijd

De werkzaamheden zijn in augustus 2019 van start gegaan en duurden tot voorjaar 2020. Nu is het reizen vanaf en naar station Haarlem Spaarnwoude voor veel treinreizigers een stuk makkelijker. 

Schilderbeurt

Tot eind 2019 werd ook de traverse opgeknapt. Na de verwijdering van de oude verflaag en het conserveren van de traverse, brachten we vervolgens een nieuwe verflaag aan. Zo ziet er station er ook een stuk frisser uit.

Nieuws over dit project

Gerelateerde projecten

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers