Station Amsterdam Centraal

Amsterdam is dé toegangspoort naar Europa. Het monumentale Amsterdam Centraal Station dateert uit 1889. Het is een van de drukst bezochte stations in Nederland met dagelijks 175.000 reizigers. Dit aantal blijft stijgen tot ongeveer 275.000 in 2030. Om die reden moet het station grondig worden verbouwd. ProRail gaat het historische stationsgebouw renoveren, het aantal opgangen naar de perrons uitbreiden en de huidige perrons verbreden en verlengen. Maar ook komt er meer ruimte voor treinen én reizigers: op en rond het station. Bij de Dijksgracht komt een vrije kruising, waardoor treinen zonder te wachten elkaar kunnen passeren. Alle werkzaamheden gaan van start in 2021, en zullen in 2028 zijn afgerond.

Nieuwsberichten

Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Westhaven amsterdam
Westhaven Amsterdam
K_Dekker bouw en infra gaat in opdracht van ProRail het emplacement op de Westhaven in Amsterdam uitbreiden en deels opnieuw inrichten. De gemeente Amsterdam, Vattenfall en het Havenbedrijf werken intensief samen met ProRail aan het realiseren van voorzieningen in de Amsterdamse Westhaven, die nodig zijn om de groei van het aantal treinen in Amsterdam mogelijk te maken en zo bij te dragen aan de groei en ambities van de stad.
Gepubliceerd op

Bomenkap en herplant Westelijk Havengebied

Dit is een deel van het huidige opstelterrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam
Dit is een deel van het huidige opstelterrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam
ProRail legt in het Westelijk Havengebied in Amsterdam een nieuw reizigersemplacement en een extra spoor aan. Daarvoor zullen de komende weken in totaal 834 bomen worden gekapt. We proberen zoveel mogelijk bomen te behouden en zorgen voor duurzame oplossingen als herplant en extra ecologische voorzieningen.
Gepubliceerd op

Vacatures

Werk jij mee aan vervoer waar Nederland beter van wordt? Bekijk onze vacatures op Werken bij ProRail.

Contact