Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Zaltbommel-Hedel : Meer treinen tussen Zaltbommel en Hedel

Elke tien minuten een reizigerstrein op de drukste trajecten. Om dit 'spoorboekloze' reizen op mogelijk te maken, is landelijk gekeken welke aanpassingen hiervoor nodig zijn. Op het traject Meteren-Boxtel gaan meer treinen rijden, ook tussen Zaltbommel en Hedel. ProRail onderzoekt de omgevingseffecten hiervan. Dit zijn bijvoorbeeld onderzoeken naar geluid en trillingen.

Locatie
Zaltbommel-Hedel
Programma
Hoogfrequent Spoorvervoer
Startdatum
2022
Einddatum
2030

Méér treinen

De veranderingen tussen Zaltbommel en Hedel maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) tussen Meteren en Boxtel. PHS maakt 'spoorboekloos' reizen op drukke trajecten mogelijk. Op het traject Meteren-Boxtel gaan meer treinen rijden.

Meedenken en meepraten

Al sinds 2012 werken we samen met omwonenden en belanghebbenden. Want wij vinden het belangrijk dat zij meedenken en -praten over de plannen. Dat kan in werkgroepen, informatieavonden en een klankbordgroep. Alle verslagen van deze bijeenkomsten staan in de PHS Bibliotheek.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief. Dan krijg je informatie en het laatste nieuws automatisch in je mailbox.

Schrijf je in

Kaart met 3S-visualisaties

Op de online tracékaart met 3D-visualisaties kun je zien wat er gaat veranderen aan het spoor en in de spooromgeving. De kaart heeft ruim dertig zichtpunten waarop de huidige situatie en de gewijzigde toekomstige situatie is te zien. Op locaties met grote aanpassingen is de nieuwe spooromgeving vanuit een vogelvluchtperspectief te bekijken.

Planning

De aanpassingen en maatregelen in het deelgebied Boxtel-Haaren vallen onder het project PHS Meteren-Boxtel, dat hoort bij het landelijke Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Meer over de planning van dit project lees je hieronder.

Gerelateerde projecten

Elke tien minuten

Elke tien minuten een reizigerstrein op drukke trajecten. Dat is de bedoeling. Dit project is onderdeel van PHS Meteren-Boxtel en dat valt weer onder het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Goederentreinen rijden in de toekomst meer via de Betuweroute, richting Den Bosch en Boxtel en verder. Zo ontstaat er op andere sporen plaats voor extra reizigerstreinen.

Lees meer over dit programma

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers