Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Een bijzonder jaar

Aan het eind van 2021 kijken we nog één keer terug op het bijzondere jaar. Er gingen dingen goed, er gingen dingen mis en er waren heel veel unieke verhalen die de veelzijdigheid van het spoorleven lieten horen en zien. Die verhalen hebben we hieronder nog eens op een rij gezet: elke maand iets opmerkelijks.

Januari

Europees jaar van het spoor

Het jaar 2021 was door de Europese Unie uitgeroepen tot Jaar van het Spoor. Het hele jaar door vonden er in heel Europa (online) evenementen en initiatieven plaats om het aandeel mensen en goederen dat zich per spoor verplaatst te vergroten.

Lees het bericht

Februari

De Dokwerker

Op een muur van het spoorviaduct bij station Muiderpoort stond plots een enorme afbeelding van de Dokwerker. We waren blij verrast met de muurschildering door kunstenaarscollectief Kamp Seedorf.

Lees het bericht

Maart

Bouwen met bagger

Bouwen met bagger? Dat leek niet mogelijk. Maar het kan. Van baggerspecie uit sloten kunnen we bouwmaterialen maken die we kunnen gebruiken voor het spoor. Dat is een stuk duurzamer dan de materialen die we nu gebruiken.

Lees het bericht

April

Een landgoedstation

Het nieuwe station Driebergen-Zeist is klaar. Welke lessen kunnen we leren uit een complex project als de bouw van dit landgoedstation? Daarover gaat de speciale documentaire die gemaakt is voor projectmanagers en opdrachtgevers van de toekomst.

Lees het bericht

Mei

Nederland weer in beweging

Om Nederland de komende decennia vooruit te helpen op het gebied van economie, woningbouw en klimaat, zou het nieuwe kabinet meer moeten investeren in het spoor. In een speciale brief gaven wij dat advies.

Lees het bericht

Juni

Flitscamera's bij overwegen

Nog te vaak rijden verkeersdeelnemers een spoorwegovergang over wanneer de rode knipperlampen knipperen en de slagbomen sluiten. Daarom zijn we gestart met voorbereidingen om flitscamera's op te hangen bij overwegen.

Lees het bericht

Juli

Klimaattrein naar Glasgow

We lieten in oktober een speciale trein naar de klimaattop in Glasgow rijden om een boodschap kracht bij te zetten: investeer meer in duurzame mobiliteit. In dit bericht lees je waarom we dat deden.

Lees het bericht

Augustus

Nieuwe AED’s op stations

De aftrap was op station Wormerveer. Daarna plaatsten we samen met NS nog meer nieuwe AED's op stations door het hele land. Door het aanbod van AED’s uit te breiden leveren we een bijdrage aan een landelijk dekkend AED-netwerk.

Lees het bericht

September

Elke vijf minuten een trein

In mei 2020 waren we er al klaar voor, maar toen ging het feest niet door. Dit jaar werden de vruchten geplukt van het harde werk. En het ging gesmeerd: we brachten samen met de NS duizenden racefans naar station Zandvoort.

Lees het bericht

Oktober

Bommen en granaten

Bij de overweg aan de Wagenvoorstdijk in Almen werd, bij de voorbereiding op werkzaamheden, munitie gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. De gevonden spullen vertellen het verhaal van piloot Raymond Cammock.

Lees het bericht

November

Goederentrein over metrolijn

Goederenvervoer over een metrolijn is niet zomaar geregeld. Zowel technisch als bestuurlijk. Maar het is gelukt. In november reed de eerste goederentrein over metrotracé Hoekse Lijn, van Schiedam naar de oostkant van Vlaardingen.

Lees het bericht

December

Beste website van het jaar

Onze website werd uitgeroepen tot beste website van het jaar in de categorie Verkeer. Het kreeg het hoogste gemiddelde cijfer van het publiek tijdens de Website van het Jaar-verkiezingen en dat maakt het een waardevolle prijs.

Lees het bericht

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers