Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Werk in Rijswijk en Delft tijdens Hemelvaarts­weekend

Nieuws

10 mei 2021

In Rijswijk en Delft werken we flink aan het spoor om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Vanwege deze werkzaamheden rijden er van 13 tot en met 17 mei geen treinen tussen Den Haag Holland Spoor en Schiedam. Door vier dagen achter elkaar te werken, probeert ProRail de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer treinen

We verdubbelen het spoor tussen Rijswijk en Delft Campus, omdat ieder jaar steeds meer mensen met de trein reizen. Die groei zet de komende jaren door. Om deze groei op te vangen maken we met het project Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam het spoor geschikt, zodat we meer treinen kunnen laten rijden.

Rijswijk

In Rijswijk zijn we samen met aannemer Strukton aan de slag met de aanleg van twee nieuwe sporen, een nieuwe spooronderdoorgang bij de Laan van ’t Haantje en een nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering.

In het Hemelvaartsweekend bouwen we het eerste stuk nieuwe spoor en sluiten we dat aan op het bestaande spoor. Vanaf dan rijdt de trein naar Den Haag over het nieuwe spoor. De trein naar Rotterdam blijft voorlopig over het bestaande spoor rijden. De oude overweg ’t Haantje is 14 april afgesloten en wordt nu gesaneerd. Bij de spoorbrug halen we een van de oude delen van de brug weg en vervangen we het door een nieuw brugdeel. Begin volgend jaar wordt het vierde en laatste deel geplaatst. 

Delft Campus

Delft Campus wordt volledig vernieuwd en omgebouwd tot het eerste energieneutrale station van Nederland door een grote perronkap die volledig bestaat uit zonnepanelen. Het station krijgt vier in plaats van twee sporen en een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Het station wordt gebouwd terwijl de trein (meestal) gewoon doorrijdt.

Om dat te kunnen doen zijn de perrons tijdelijk opgeschoven naar het zuiden (richting Rotterdam). Tijdens het Hemelvaartweekend wordt het perron aan de zuidkant verder verlengd. De opgang naar het perron schuift dan mee, waardoor er andere looproutes ontstaan voor reizigers. Het oude perron en de trapopgangen naar het Kruithuiswegviaduct worden in het weekend weggehaald.

Gevolgen treinverkeer  

Door de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag HS en Schiedam van donderdag 13 mei 2021 00.10 uur tot en met maandag 17 mei 05.15 uur. Wil je reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie in een reisplanner of bel 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

Werkzaamheden volgen

De werkzaamheden zijn live te volgen via twee livestreams: die op Delft Campus en die in Rijswijk.  

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers