Pier Eringa op bezoek bij CEO Jos Nijhuis van Schiphol

Nieuws

23 augustus 2017

President-directeur Pier Eringa van ProRail heeft woensdag een bezoek gebracht aan CEO Jos Nijhuis van Schiphol. Doel van het bezoek was de groei van reizigersaantallen rond de luchthaven, en te bespreken welke infrastructurele maatregelen daarvoor moeten worden genomen in de toekomst. Ook hebben beide bestuurders een bezoek gebracht aan het nieuwe ProRail-kazerne op Schiphol.

Groei Schiphol betekent groei reizigers per trein

In het eerste kwartaal van 2017 vlogen al 8,6 procent meer reizigers vanaf Schiphol ten opzichte van een jaar eerder. De groei van Schiphol zorgt automatisch voor een groei aan reizigers die per trein de luchthaven willen bereiken. En omdat het aantal vliegtuigpassagiers stijgt, zullen dagelijks ook meer dan 30.000 werknemers van verschillende luchtvaartpartijen Schiphol moeten kunnen bereiken.

Samenwerking ProRail en Schiphol

Om de groei van alle reizigers op te vangen werkt ProRail nauw samen met Luchthaven Schiphol. In samenspraak worden de infrastructurele maatregelen genomen die nodig zijn. Hierdoor bereiken, ook in de toekomst, zoveel mogelijk passagiers op tijd hun vertrekkende vlucht en staan werknemers daar waar ze moeten staan.

Vlakbij Schiphol

ProRail heeft 7 dagen per week en 24 uur per dag incidentbestrijders beschikbaar op een locatie vlakbij Schiphol. Hun aanrijtijd is zo’n 10 minuten. Bij een storing of brandmelding in de tunnel zijn zij snel ter plekke en kunnen vast stellen of een brandalarm terecht is en een mogelijke storing veel sneller verhelpen. 

Verbeteringen

ProRail heeft de afgelopen jaren al veel maatregelen genomen om het aantal storingen aan de Schipholtunnel en de hinder door brandmeldingen voor treinreizigers te verminderen. Zo is de aanrijdtijd van storingsmonteurs verkort en wordt de Schipholtunnel regelmatig gestofzuigd om te voorkomen dat het rondwaaiend stof voor storingen zorgt. Eerder is ook al besloten om bij valse brandmeldingen het treinverkeer niet stil te leggen, waardoor de bereikbaarheid van Schiphol is verbeterd. 

 

 

Raad van Bestuur @Prorail en @Schiphol op werkbezoek standplaats Schiphol. Diverse demo's gegeven over onze werkzaamheden en procedures! pic.twitter.com/l9qsSQjdrc

— ICB'er_Patrick (@ICB_Patrick) 23 augustus 2017

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers