Foto's en video van opening natuurbrug Duinpoort in Zandvoort

Nieuws

17 juli 2018

Alle ingrediënten voor een topdag waren zaterdag compleet: zon, duinen, leuke boswachters en meer dan honderd enthousiaste bezoekers. Natuurbrug Duinpoort bij Zandvoort is nu echt open voor dieren. Bekijk de foto's en video van de opening.

Bekijk: Natuurbrug Duinpoort is geopend!

Natuurbrug Duinpoort

Rond Haarlem ligt een uniek, natuurlijk duingebied. Het spoor tussen Zandvoort en Haarlem loopt daar dwars doorheen. Daarom heeft ProRail een nieuwe natuurbrug over het spoor aangelegd. Zodat dieren veilig kunnen oversteken om van het ene naar het andere gebied te komen. Zaterdag 14 juli was de natuurbrug open voor publiek. Nu alleen nog voor dieren.

7000 hectare duingebied

Natuurbrug Duinpoort is de laatste natuurbrug die in dit duingebied is aangelegd. De andere twee natuurbruggen zijn aangelegd over de Zeeweg (Zeepoort) en de Zandvoortselaan (Zandpoort). Dankzij deze drie natuurbruggen ontstaat er één groot duingebied van meer dan 7000 hectare, waar dieren volop de ruimte hebben.

ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt

Met de bouw en het intensieve gebruik van spoorwegen, vaarwegen en autowegen zijn de natuurgebieden in Nederland in de afgelopen decennia versnipperd geraakt. Daardoor hebben dieren en planten soms een onnatuurlijk klein leefgebied. ProRail werkt aan het oplossen van de spoorknelpunten. Zo leggen we natuurbruggen, tunnels en kleine voorzieningen voor dieren en planten aan. Wel zo duurzaam.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers