Spoorheld Ruben (16) krijgt erepenning na redden vrouw

De inmiddels 16-jarige Ruben den Engelse krijgt woensdag op het Stadhuis van Rotterdam de prachtige 'Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven erepenning' overhandigd. Dit nadat hij in januari 2017 een vrouw met haar rollator redde van een aanstormende trein. ProRail feliciteert Ruben met deze fantastische onderscheiding.

ProRail ontvangt 15-jarige held Ruben

Heldendaad

Op 9 januari reed Ruben net als iedere maandagochtend met zijn fiets naar school. Toen hij omstreeks 09.30 uur moest wachten voor de spoorwegovergang zag hij dat midden op de spoorwegovergang een vrouw op leeftijd was gevallen. Het lukte haar niet om zelfstandig overeind te komen. Ruben en een nog onbekende jongen, bedachten zich geen moment en hielpen de vrouw overeind. Nog net op tijd, voordat de trein passeerde. Zonder deze twee helden had het heel anders af kunnen lopen voor de vrouw.

Pier Eringa bedankt Ruben

Om Ruben te bedanken voor zijn heldendaad heeft president-directeur Pier Eringa Ruben in februari al uitgenodigd op het hoofdkantoor van ProRail. Ook heeft de held een tour gehad bij verschillende afdelingen van ProRail, om vervolgens met een mooi cadeau naar huis terug te keren.

 

 

Gepubliceerd op