De Moreelsebrug is getest!

Nieuws

14 november 2016

Ruim 20 wandelaars en 10 joggers kregen maandag 14 november een mooie preview van de Moreelsebrug. Er moest namelijk worden getest hoeveel de brug bij gebruikt beweegt en trilt. Om de metingen te kunnen doen, liepen, renden en sprongen de testpersonen over de nieuwe verbindingsbrug.

Bruggen zijn, net als hoge gebouwen, altijd een beetje in beweging. Dit moet ook, anders kan de brug scheuren krijgen. Hoeveel een brug precies beweegt en trilt kun je pas meten wanneer deze er staat. Veilig is de brug sowieso, maar veel beweging en trillingen voelen niet fijn aan. Trillingsdempers zorgen ervoor dat de brug gewoon een beetje kan meewegen, maar dat gebruikers er geen last van hebben. Afhankelijk van de metingen wordt bepaald welke trillingsdempers worden geplaatst.

De brug is bijna klaar, aan het einde van dit jaar gaat hij open. ProRail bouwt de brug, over het emplacement van Utrecht, in opdracht van de gemeente Utrecht.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers