Paaswerk in Utrecht

Nieuws

11 maart 2016

Nog twee weken en dan is het Pasen. Een mooie gelegenheid om erop uit te trekken. Wat je ook gaat doen, houd er rekening mee dat wij tijdens het paasweekend het spoor voor jou vernieuwen, bijvoorbeeld in Utrecht. Dat kan gevolgen hebben voor je treinreis.

Megaklus Utrecht

Rond Pasen werken wij rond Utrecht 81 uur aan één stuk door. Op Goede Vrijdag begint het werk om 19.00 uur en het gaat door tot en met Tweede Paasdag. We sluiten dan enkele nieuwe stukken spoor aan op het bestaande spoor. Daarna kunnen de treinen bij Lunetten door de nieuwe dive-under rijden. Dit is weer een grote stap in het uitbreiden van de spoorcapaciteit rond Utrecht.

ProRail vernieuwt in 10 stappen

Het liefst laten we treinverkeer tijdens werkzaamheden doorgaan, maar soms is dat niet mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden of de veiligheid voor de spoorwerkers. We stemmen ons werk altijd af met vervoerders en consumentenorganisaties. Ben je nieuwsgierig naar hoe spoorvernieuwing tot stand komt? Kijk hier voor een tienstappenplan dat laat zien hoe het werkt; van het idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met treinhinder, ook voor de komende drie maanden. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jouw treinreis betekenen. Voor reizigers is het goed om te weten dat de paaswerkzaamheden rond Utrecht gevolgen hebben voor treinverkeer. Meer weten: kijk dan op de reisplanner van NS.

Alvast een goede Pasen!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers