ICT'ers gezocht

Nieuws

29 januari 2016

Dankzij ICT kunnen we treinen laten rijden. Dit maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk ICT is bij ProRail. Werk met impact dus. En werk dat continu in ontwikkeling is vanwege innovaties en nieuwe technologie. Wij zijn op zoek naar nieuwe ICT-collega’s die warm lopen voor een uitdaging.

Breed ICT-landschap

Er is geen bedrijf in Nederland met zo’n divers ICT-landschap als ProRail. Naast de ICT die nodig is om treinen over het spoor te laten rijden, hebben we een eigen landelijk GSM- en glasvezelnetwerk. Gemiddeld lopen er 100 ICT-projecten tegelijkertijd. Komende jaren investeren we in nieuwe ontwikkelingen, zoals automatiseren van inspecties, inzet van drones, bewaken van spoorobjecten met the internet of things, waarbij apparaten zonder tussenkomst van personen met elkaar communiceren, en het gebruik van spooronderdelen uit een 3D-printer. En natuurlijk zetten we in op moderne technologie die nodig is om treinen te kunnen laten rijden.

Interesse in een ICT-functie bij ProRail?

Ben jij een ICT’er die graag een uitdaging aangaat? Bekijk dan het e-magazine met meer informatie over ICT bij ProRail en de ontwikkelingen, het belang van sociale ICT-nerds en interviews met onze ICT’ers. Onze vacatures kun je ook bekijken op werkenbijprorail.nl.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers