Nieuw vanaf vandaag: rechtstreekse treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg

Nieuws

29 augustus 2016

Vanaf maandag 29 augustus kunnen reizigers rechtstreeks tussen Almelo en Hardenberg reizen met de trein. Dat is nu sneller én voortaan zonder overstap.

Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, Wethouder Jannes Janssen van de gemeente Hardenberg, regiodirecteur Michiel Cusell van Arriva Nederland en regiodirecteur Jan Mulder van ProRail gaven hiervoor het startschot. Tijdens een feestelijke treinrit die om 7.45 uur vanuit Hardenberg naar Almelo vertrok deelden zij ontbijtjes uit aan de reizigers.

Snellere verbinding

Reizigers profiteren door de rechtstreekse verbinding tussen Almelo en Hardenberg van een kortere reistijd. De reis van Hardenberg naar Almelo is verkort van 36 naar 29 minuten en de reis van Almelo naar Hardenberg is zelfs verkort van 32 naar 23 minuten. Dat scheelt dus aanzienlijk en maakt reizen met de trein voor het eerst sneller dan een ritje met de auto! Daarnaast hoeft er in Mariënberg niet meer overgestapt te worden om tussen Almelo en Hardenberg te reizen, dus ook qua comfort gaan treinreizigers er hier op vooruit.

Aanpassingen aan het spoor

Om dit mogelijk te maken heeft ProRail in opdracht van de provincie Overijssel het spoor grootschalig aangepast. Denk daarbij aan de sporen in Mariënberg en de realisatie van een extra wissel in Hardenberg. Op station Almelo is het perronspoor verlengd. Hierdoor hoeven reizigers minder ver te lopen om over te stappen of om de uitgang van het station te bereiken. Ook werden overwegen vernieuwd en de beveiliging van het spoor geüpgraded. Hierdoor kon de snelheid omhoog van 80 naar 120 km uur. Tegelijkertijd heeft een complete spoorvernieuwing op het traject plaatsgevonden. Over maar liefst 18 kilometer heeft ProRail de spoorstaven, dwarsliggers (bielzen) en ballast (spoorgrind) vernieuwd. Een recordlengte in één aaneengesloten periode.

Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen op Vechtdallijnen.nl of via de reisplanner.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers