Ondertussen in Leiden

Tussen Leiden en Alphen aan den Rijn is ProRail op maandag 2 mei gestart met de aanleg van een tunnel onder het spoor. We heffen de spoorwegovergang bij de Kanaalweg op en bouwen een tunnel voor auto’s, fietsers en voetgangers.

Verbetering veiligheid en doorstroming verkeer

De spooronderdoorgang op de Kanaalweg vervangt de gelijkvloerse kruising met het spoor, en is bedoeld om  de veiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren. Bovendien kunnen zo op termijn meer treinen op het spoortraject Leiden-Utrecht gaan rijden. Auto’s en fietsers kunnen het spoor straks ongelijkvloers passeren. En voor langzaam verkeer van en naar Cronesteijn ontstaat een veilige en comfortabele oversteek. Medio 2017 is het project helemaal gereed.

Samenwerking ProRail en gemeente Leiden

Gemeente Leiden en ProRail hebben de handen ineen geslagen om de Kanaalweg-Zuid en het spoor veiliger te maken. Samen met aannemer Max Bögl zetten zij zich in om de overlast tijdens de bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden worden grotendeels uitgevoerd zonder gevolgen voor het treinverkeer. De keren dat er geen treinen kunnen rijden, zullen we dat ruim van tevoren communiceren.

Gepubliceerd op