Rail Safety Days 2016

Nieuws

17 mei 2016

Op initiatief van DB Cargo vonden vorige week de Rail Safety Days plaats bij Dow in Terneuzen. Uiteraard was ook ProRail, met haar afdeling Incidentenbestrijding, van de partij.

Kennis vergroten

De Rail Safety Days zijn bedoeld om kennis over het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen te vergroten. Meer specifiek wordt beoogd een brug te slaan tussen de private wereld van industrie en vervoerders enerzijds en de publieke wereld van de veiligheidsregio’s anderzijds. Bij de opzet en uitwerking van de Rail Safety Days werkt DB Cargo nauw samen met de bedrijfsbrandweer van Dow en ProRail Incidentenbestrijding. Gezamenlijk bieden de partijen een compleet beeld van de totale keten.


Actueel thema


Veiligheid op het spoor is een actueel thema dat op brede politieke en maatschappelijke belangstelling kan rekenen, zeker na een incident met gevaarlijke stoffen. De industrie, railtransportbedrijven en infrabeheerder werken de laatste jaren nauw samen om de kans op een ongeval te beperken.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers