Weekendwerk 3 en 4 september

Nieuws

1 september 2016

Ook in het weekend van 3 en 4 september werkt ProRail weer hard aan het spoor. Zo zijn we aan de slag rond Diemen-Weesp, Den Bosch-Nijmegen, Amersfoort-Apeldoorn, Amersfoort-Ede-Wageningen, Groningen-Leer en Groningen-Veendam. Dit kan gevolgen hebben voor jouw treinreis.

Diemen - Weesp

Tussen Diemen en Weesp vernieuwen wij de bovenleiding. Eens in de zoveel tijd is dat nodig, want alles wat buiten ligt en veel wordt gebruik, slijt. Zo voorkomen we storingen en zorgen we voor betrouwbaar treinverkeer.

Groningen-Leer en Groningen-Veendam

Tussen Groningen en Zuidbroek vernieuwen we het spoor en tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidbroek ook verschillende overwegen. Daardoor rijden hier geen treinen.

Den Bosch-Nijmegen

Tussen Oss en Nijmegen vernieuwen we het spoor. Ook zijn we bezig om de perrons van station Den Bosch Oost over de volle lengte te vervangen. Die kans grijpen we aan om komend weekend de verlichting- en bovenleidingportalen te vernieuwen. Zo ziet het station er straks weer strak uit. Er rijden vanwege dit werk en vanwege werkzaamheden aan het spoor tussen Oss en Nijmegen geen treinen tussen Den Bosch en Nijmegen.

Goes-Vlissingen

Tussen Goes en Vlissingen zouden dit weekend werkzaamheden plaatsvinden om de ligging van het spoor te verbeteren op emplacement ’s-Heerarendskerke. Deze werkzaamheden zijn uitgesteld en zullen opnieuw worden aanbesteed. De vervoerder is hier pas begin deze week over geïnformeerd en daarmee was het te kort dag om de planning van materieel en personeel nog aan te passen. Daarom rijden er dit weekend tussen Goes en Vlissingen geen treinen. ProRail betreurt de overlast die reizigers hiervan ondervinden.

Amersfoort-Apeldoorn en Amersfoort-Ede-Wageningen

We passen de sporen aan zodat er meer ruimte komt in de dienstregeling van de Valleilijn.

Drie maanden vooruit

ProRail werkt ook in 2016 continu aan het onderhouden en verbeteren van het spoor. Op deze kaart vind je alle geplande werkzaamheden met gevolgen voor jouw treinreis, ook voor de komende drie maanden. De reisplanner van de vervoerder is tien dagen van tevoren bijgewerkt. Daarin staat wat onze werkzaamheden voor jou treinreis betekenen.

Check je reis voor vertrek

Check je reisplanner voor vertrek. Wil je weten hoe spoorvernieuwing tot stand komt. Het tienstappenplan laat zien hoe het werkt; van idee tot het moment dat de treinen weer gaan rijden.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers