Fotoblog: Schinkelbrug Amsterdam in gebruik!

Nieuws

7 september 2015

In de vroege ochtend van maandag 7 september 2015 reed de eerste trein over de nagelnieuwe spoorbrug over de Schinkel in Amsterdam. De beweegbare brug ligt naast een bestaande spoorbrug, twee bruggen over de snelweg en een brug voor de metro.

Al deze bruggen moeten open kunnen omdat de rivier de Schinkel onderdeel is van de Staande Mastroute voor de scheepvaart. Zo kruisen vrijwel alle vormen van vervoer zich op dit kleine, drukke gebied tussen Amsterdam en Schiphol. Afgelopen zondag ook nog eens 9.000 fietsers...

Ride for the Roses onder Schinkelbruggen door

Op zondag 6 september deden 9000 fietsers mee aan de Ride for the Roses, om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Het parcours ging onder de Schinkelbruggen door, het bouwterrein werd speciaal voor het goede doel geschikt gemaakt voor de sportievelingen. Opbrengst van de Ride for the Roses: 854.000 euro. Petje af!

Nieuwe sporen tussen Schiphol en Amsterdam

Om meer treinen te kunnen laten rijden verdubbelen we het spoor tussen Schiphol en Duivendrecht. De nieuwe Schinkelbrug maakt onderdeel uit van deze spoorvernieuwing, maar bijvoorbeeld ook de fly over de snelweg A4 bij Riekerpolder. In totaal gaat het om acht kilometer nieuw spoor, inclusief spoorviaducten, bovenleidingen, seinen, wissels en beveiliging. Eind 2016 is het klaar.

Meer foto's vind je op Facebook.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers