Opgelet: weekendwerk in Twente

Nieuws

17 november 2016

Voor komend weekend wordt regen en wind verwacht. Weer dus om lekker thuis te blijven. Dat geldt niet voor de bikkels van onze aannemers, die ook in het weekend van 19 en 20 november door het land heen op verschillende plekken het spoor voor jou vernieuwen. Bereid je treinreis daarom goed voor en voorkom zo verrassingen.

Eindhoven – Weert

Tussen Geldrop en Weert vernieuwen we op diverse locaties het spoor. We vernieuwen spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen. Zo zorgen we dat het spoor in goede conditie blijft en de treinen er veilig overheen kunnen rijden.

Twente

Ook werken wij komend weekend in Twente tussen Deventer/Nijverdal-Almelo-Hengelo-Oldenzaal en grens. Tussen Hengelo en Oldenzaal passen wij de bovenleiding aan in verband met de bouw van het viaduct bij Deurningen. In Deventer vernieuwen wij het midden-perron.  Bij Bathmen werken we aan een paar honderd meter spoorvernieuwing. In Wierden vernieuwen we een overweg. In Almelo vernieuwen we sporen en wissels vlakbij het station en in Holten verbreden we het perron. Kortom veel werk in Twente dit weekend.

Den Haag-Utrecht

Tussen Den Haag Centraal en Utrecht zijn wij in het weekend van 19 en 20 november bezig met de voorbereidende werkzaamheden van de bouw van het Transferium Bleizo, tussen Bleiswijk en Zoetermeer. Lees hierover meer in ons nieuwsbericht Vervoersknoop Bleizo in de startblokken. Deze voorbereidende werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer, bereid je reis daarom goed voor.
 

Werken aan toegankelijkheid in Grou-Jirsum

We werken ook tussen Heerenveen en Leeuwarden. Zo vernieuwen wij op station Grou-Jirnsum het perron. We plaatsen nieuwe keerwanden en er vinden bestratingswerkzaamheden plaats. Ook wordt er gewerkt aan de hellingbaan. Iedereen moet immers zelfstandig met de trein kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. ProRail werkt hard aan een treinreis zonder obstakels. Klik hier voor meer informatie over ons werk voor een betere toegankelijkheid van stations.

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor.

Als je van plan bent om dit weekend met de trein te reizen, raden we je aan vooraf de reisplanner te raadplegen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers