Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Wat is de Reuzenberenklauw?

Veelgestelde vraag

De Reuzenberenklauw lijkt sterk op onze gewone berenklauw. Die laatste soort is inheems, niet invasief, veroorzaakt geen brandwonden en hoeft dus niet te worden bestreden. Maar de reuzenberenklauw is een zogenaamde ‘invasieve exoot’: een plant die van nature niet in Nederland voorkomt en zich hier snel kan vermenigvuldigen en verspreiden.

Bovendien veroorzaakt het sap uit deze plant brandwonden.De Reuzenberenklauw is groter dan de gewone berenklauw: hij kan wel vier meter hoog worden. De plant heeft roodpaars gevlekte stengels van vijf tot tien centimeter dik, bladeren tot wel zestig centimeter lang en bloeit in juni en juli met witte bloemenschermen die tot tachtig centimeter doorsnede zijn.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers