Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Waarom staan roltrappen soms lang stil op stations?

Veelgestelde vraag

Er zijn op dit momenten langere levertijden van onderdelen en personeelstekorten bij reparatiebedrijven. Daardoor duurt het repareren langer dan gebruikelijk.

Daar komt bij dat roltrappen complex zijn en bestaan uit veel onderdelen waarvan sommige kwetsbaar zijn. Ze zijn erg gevoelig voor onder andere omringende bouwwerkzaamheden. Wanneer onderdelen kapot gaan, of in storing gaan kan een roltrap tijdelijk niet gebruikt worden.

Aan roltrappen moet regelmatig onderhoud worden gepleegd en onderdelen moeten regelmatig gereviseerd worden. Met name revisies zijn omslachtig en in sommige gevallen moeten grote onderdelen of gehele roltrappen met een kraan uitgehesen worden wat vaak alleen mogelijk is tijdens een treinvrije periode.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers