Wat kan er worden gedaan tegen rijp en ijzel?

Veelgestelde vraag

Wanneer er regelmatig (eens in het halfuur of eens in het uur) treinen rijden, wordt de laag ijzel/rijp op de bovenleiding niet te dik. Omdat rijp- en ijsvorming op de bovenleiding vaak ’s nachts plaatsvindt worden, in samenwerking met de vervoerders, ’s nachts treinen ingezet om rijp en ijs niet een te dikke laag op de bovenleiding te laten vormen. Als om 01:00 uur de laatste trein zou rijden, zou er gedurende de nacht zo’n dikke laag ijs op de bovenleiding kunnen ontstaan dat we de volgende ochtend geen treinen kunnen laten starten voordat het ijs eraf is. Helaas is het ondanks de inzet van treinen ‘s nachts alsnog mogelijk dat ijs en rijp zich, te dik, aan de bovenleiding hechten en hiermee het treinverkeer hinderen.

{

Meer over:

}

Genomineerd voor Website van het Jaar

ProRail.nl is opnieuw in de race voor de titel 'beste website van het jaar'. Stem en maak zelf ook kans op een mooie prijs.

Stem

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers