Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Maatregelen bij spoorwegovergang in Scheemda

Nieuws

7 september 2018

In goed overleg met ProRail nam gemeente Oldambt de eerste maatregelen om de spoorwegovergang aan de Vogelzangsterweg in Scheemda veiliger te maken. Nu eerst door borden te plaatsen waarmee met name autoverkeer van de overweg geweerd wordt. Daarmee hopen we ongelukken zoals die van 13 augustus te voorkomen.

Sluiproute afsluiten

Fietsers en landbouwverkeer mogen de overgang (nog) wel passeren. Ook is er bebording aangebracht die aangeeft dat de weg doodlopend is, als voorbode voor verdere maatregelen. De weg van en naar de overgang, die particulier eigendom is, wordt vooral gebruikt als sluiproute. De nieuwe bebording maakt duidelijk dit niet mag.

Metingen registeren gebruik

Voor de controle en het toezicht op het naleven van de bebording, gaat de gemeente meetapparatuur plaatsen. De lussen op het wegdek registreren wat voor soort voertuigen er op welke tijdstippen langs komen. Als de gegevens uit deze metingen bekend zijn, onderzoekt de gemeente of het nodig is om tussentijdse maatregelen te treffen.

Definitieve maatregelen

Over de verdere maatregelen om de spoorwegovergang te beveiligen is de gemeente in vergevorderd gesprek met ProRail en andere belanghebbenden. ProRail en gemeente streven naar de meest veilige en toekomstvaste oplossing ter plekke. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers