Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer rond Geldermalsen verstoord

Nieuws

21 november 2020

Door een systeemstoring was er zaterdagochtend 21 november van 6:30 uur tot 9:30 uur geen treinverkeer mogelijk van en naar Geldermalsen. Monteurs van de spooraannemer en specialisten van ProRail gingen aan het werk om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen, waarna het treinverkeer in de loop van de ochtend weer kon worden opgestart.

Specialisten

Door de storing was het niet mogelijk om de seinen en wissels op de juiste manier te bedienen. ProRail probeerde de problemen zo snel mogelijk te verhelpen en schakelde daarvoor verschillende specialisten in. Zo hebben monteurs van onze spooraannemer het systeem proberen te resetten, maar dat leverde aanvankelijk geen resultaat op. Ook specialisten van het seinwezen en systeemspecialisten gingen aan het werk om het probleem te onderzoeken en zo snel mogelijk te verhelpen.

Voeding

Uiteindelijk bleek de oorzaak van het probleem bij de voeding van het systeem te liggen. Nadat dit probleem was verholpen en de systemen opnieuw gereset werden werkte alles weer normaal. De treindienst kon weer worden opgestart. 

NS-bussen

Door de storing reden er geen treinen van en naar station Geldermalsen. NS heeft bussen ingezet. 

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers