Uitspraak in hoger beroep brand Kijfhoek

Nieuws

23 maart 2017

Het gerechtshof Den Haag heeft in hoger beroep uitspraak gedaan over de brand op rangeerterrein Kijfhoek op 14 januari 2011. Het Hof legt ProRail en Keyrail geldboetes op van 250.000 euro (waarvan 100.000 euro voorwaardelijk) en 150.000 euro. ProRail gaat de uitspraak verder bestuderen.

Brand Kijfhoek

Op 14 januari 2011 was er brand op het rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht. ProRail betreurt hetgeen zich toen heeft voorgedaan ten zeerste. Gelukkig had de brand alleen materiële schade tot gevolg en is niemand gewond geraakt. Het incident heeft zes jaar geleden plaatsgevonden en de oorzaak van de brand is indertijd door ProRail direct onderzocht en kritisch geëvalueerd. Naar aanleiding daarvan zijn toen onder andere in samenwerking met de betrokken overheden en veiligheidsdiensten maatregelen genomen om een herhaling te voorkomen. Veilig spoor en veilig vervoer van gevaarlijke stoffen zijn een basisvereiste. Omwonenden en reizigers moeten erop kunnen vertrouwen dat de spoorbeheerder, de vervoerders, de verladers en de overheden voldoende maatregelen treffen om de veiligheid te waarborgen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers