Het laatste nieuws

Herstelwerk Wouw vanavond al gereed

Schade aan het spoor en de trein bij Wouw
Het spoor bij Wouw kan vanavond laat al in gebruik worden genomen. De verwachting is dat vanaf 23.00 uur vanavond de eerste goederentreinen weer over het spoor kunnen rijden en morgenochtend 1 mei bij start dienstregeling rijdt de eerste reizigerstrein weer. We hebben sinds vrijdagmiddag met man en macht gewerkt aan het herstellen van het spoor. Onze dank gaat uit naar alle spoorwerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Maandagochtend weer treinen bij Wouw

Schade aan het spoor en de trein bij Wouw
ProRail verwacht dat reizigers vanaf maandagochtend 1 mei vanaf het begin van de dienstregeling weer met de trein kunnen reizen bij Wouw. Het is een race tegen de klok, waarbij weinig ruimte is voor tegenvallers. De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek. Dat bleek vrijdag in de namiddag nadat de Intercity-trein van NS was weggesleept en ProRail de schade aan de sporen definitief kon opnemen.

Flinke spoorschade bij Wouw

Schade aan het spoor en de trein bij Wouw
Vrijdagochtend is een NS Intercity om iets voor 7.00 uur in botsing gekomen met een dieplader op de bewaakte overweg aan de Plantagebaan in Wouw bij Roosendaal. De Veiligheidsregio MWB meldt dat de conducteur hierbij lichtgewond is geraakt. Pier Eringa, president-directeur ProRail, is direct ter plekke gegaan en heeft laten weten geschrokken te zijn van dit tweede ernstige ongeval binnen een week met groot bouwmaterieel en samen met de wegbeheerders te willen onderzoeken hoe we dit soort incidenten kunnen voorkomen.

Persberichten

Tweede transport spoorbrug naar Utrecht

 • Persuitnodiging voor zondag 23 april

ProRail bouwt een extra spoorbrug bij Utrecht, over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug maakt onderdeel uit van de spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn. In het weekend van 22 en 23 april komen het tweede boogdeel en een dekdeel van de brug aan in Utrecht, vanaf de werf van HSM Steel Structures in Schiedam. Ook worden werkzaamheden aan het spoor verricht voor de spoorverdubbeling.

ProRail werkt aan het spoor tijdens paasweekend

 • Geen treinen maar bussen tussen Weesp-Amsterdam Muiderpoort en Weesp-Amsterdam RAI/Amsterdam Bijlmer ArenA
 • Ook werkzaamheden op andere plaatsen in het land

ProRail werkt komend paasweekend onder meer rond Diemen. De werkzaamheden starten in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 april. Op dinsdag 18 april om 5.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit betekent dat er in het weekend geen treinverkeer mogelijk is tussen Weesp – Amsterdam Muiderpoort en Weesp – Amsterdam RAI/Amsterdam Bijlmer Arena. NS zet stop- en snelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 30 minuten. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op de stations wordt extra servicepersoneel ingezet om reizigers te assisteren.

Altijd streven naar beter

Punctualiteit zaterdag 29 april 2017

93.6%
89.1% gemiddelde
88.5% norm
Bekijk voor meer cijfers ons prestatiedashboard

Overzicht bouwprojecten

Projectenkaart

Twitter berichten

 1. ProRail
  3 uur 17 min geleden
  Herstelwerkzaamheden aan het bij Wouw vanavond al klaar https://t.co/CksEvhlyLo https://t.co/L3DOE0vAc3
Bekijk alle tweets van prorail

ProRail video's

Storingen

 • Door een defecte trein. Almelo-Hardenberg
 • Door een gestrande trein. Arnhem-Doetinchem
 • Door herstelwerkzaamheden. Roosendaal-Vlissingen
Ga naar het overzicht

Geplande werkzaamheden

 • Groningen-Hoogeveen
  zondag 16 tot en met zondag 30 april
 • Zutphen-Winterswijk
  vrijdag 21 april vanaf 20.00 uur tot en met zondag 30 april
 • Amsterdam C-Antwerpen-Brussel-Zuid/Midi
  vrijdag 28 april tot en met maandag 1 mei
Ga naar het overzicht