Diemen: nieuwe spooronderdoorgang

Diemen krijgt een nieuwe spooronderdoorgang, op de plek van de huidige overweg op de Ouddiemerlaan. In 2023 is die onderdoorgang gereed en kan er gebruik van worden gemaakt. Met de aanleg verdwijnt een obstakel in de verbinding tussen Diemen Noord en Diemen Centrum. Dit gaat zorgen voor een betere doorstroming en hoeven nood- en hulpdiensten, bus- en overig wegverkeer niet meer te wachten voor gesloten spoorbomen.

Toegankelijk en bereikbaar

De huidige spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan zorgt al jaren voor gevaarlijke situaties en voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers. Regelmatig moeten zij wachten voor het passerende treinverkeer. Vanwege de bouw van de onderdoorgang, die twee jaar duurt, wordt het verkeer omgeleid. De huidige overweg wordt ontmanteld. 

Tijdelijke overweg

In plaats daarvan komt er - vanaf 2021- een tijdelijke spooroverweg, even voorbij het Van Gemertplantsoen, ter hoogte van de Harmonielaan. Zodra de tijdelijke overweg in gebruik kan worden genomen, wordt de huidige overweg in de Ouddiemerlaan gesloten. Op die plek wordt dan van 2021 tot 2023 gebouwd aan de nieuwe spooronderdoorgang. Op woensdag 13 november 2019 is het ontwerp van de nieuwe onderdoorgang gepresenteerd in het gemeentehuis van Diemen.

Nieuws

Contact

Heb je een vraag of een opmerking? Neem dan contact op met onze afdeling Publieksvoorlichting. Zij helpen je graag verder.