Tijdelijke fietsenstalling Driebergen-Zeist in gebruik genomen

Van alle tijdelijke voorzieningen die er gaan komen in het stationsgebied Driebergen-Zeist is de tijdelijke fietsenstalling als eerste in gebruik genomen. In Driebergen-Zeist is een tijdelijke (bewaakte) fietsenstalling geopend in het kantoorpand ‘Vierdaelen’ aan de Stationsweg 13 waar ook het projectteam van ProRail en Arcadis en aannemer BAM hun kantoor hebben.

Samen met de onbewaakte stalling bevindt de tijdelijke stalling zich aan de onlangs verlegde Stationsweg. De stalling is in gebruik genomen op vrijdag 16 juni en werd meteen intensief gebruikt. De onbewaakte stalling is dan ook direct uitgebreid met nog eens 400 fietsplaatsen.

Tijdelijke P+R

Op maandag 26 juni is de tijdelijke P+R (naast de A12) in gebruik genomen. Vanwege de werkzaamheden is het niet meer mogelijk om de auto te parkeren in het directe stationsgebied. Dat kan weer als begin 2018 de parkeergarage in gebruik kan worden genomen die aannemer Aan de Stegge momenteel bouwt in opdracht van NS. 

Begin september is het nieuwe busstation aan de kant van Zeist klaar. Na een 52-uur durende buitendienststelling eind september 2017 wordt het tijdelijk station in gebruik genomen.

 

Gepubliceerd op