Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail gaat voor titel slimste organisatie

Nieuws

8 november 2017

Het digitale stembureau voor de Dutch Business Intelligence Data Science Award is geopend. Vind jij dat ProRail erkenning verdient voor de manier waarop we big data inzetten om het spoor te verbeteren? Breng dan voor 7 december je stem uit, zodat ProRail naast de juryprijs ook kans maakt op de publieksprijs.

Bekijk: BI & Data Science Award 2017 | Finalist ProRail

Op 12 oktober maakte de Passioned Group (initiatiefnemer van de prijs) bekend dat naast ProRail ook het Kadaster en fietsenwinkel.nl nog in de race zijn. Stemmen kan op de website van de Slimste Organisatie.  

Big data

De jury vond het indrukwekkend om te zien hoe ProRail experimenteert met data om spoorvertragingen tegen te gaan. In het filmpje geven Laurens Koppenol (projectmanager datalab) en Ivo Engels (incidentenbestrijding) een toelichting op het spoorlopersdashboard: een specifieke toepassing van big data in de praktijk, waarmee ProRail genomineerd is als slimste organisatie.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers