Zeven dagen werk in Olst

Nieuws

9 februari 2023

Aannemer BAM werkt van vrijdag 24 februari tot donderdag 2 maart aan het spoor in Olst. Door slim te combineren voert de aannemer in zeven dagen tijd veel verschillende werkzaamheden uit. De aannemer werkt aan zowel het spoor tussen Zwolle en Deventer, als aan station Olst.

Nieuwe treinbeveiliging

De treinbeveiliging op het traject tussen Zwolle en Deventer is aan vervanging toe. We leggen nieuwe treinbeveiliging aan, zodat we ook in de toekomst een veilige en betrouwbare treindienst kunnen garanderen. Voor de nieuwe treinbeveiliging bouwen we tot en met 2024 ook aan een nieuw relaishuis. In het eerste kwartaal van 2024 wordt het nieuwe systeem in dienst gesteld. Met de bouw van het nieuwe relaishuis maken we het spoor klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

Van drie naar twee sporen

Op dit moment liggen er drie sporen in Olst. Het derde spoor aan de dorpse kant is overbodig geworden. We saneren dit spoor, twee wissels en de wisselverwarming. Dit zorgt voor minder onderhoud en is duurzaam. Minder wisselverwarming betekent minder stoken. Daarnaast neemt de kans op storingen af en is er minder lawaai voor de omgeving.

Handig en veilig voor reiziger en omgeving

Door het saneren van het spoor verandert de situatie op station Olst. De aannemer saneert perron 1. Reizigers kunnen dan altijd vanaf het middenperron reizen. Ook leggen we de blindengeleidenroute recht. Dit maakt navigeren voor blinden en slechtzienden makkelijker.

De overweg aan de Jan Hooglandstraat gaat van drie naar twee sporen. De oversteek van de overweg wordt korter en daarmee een stuk veiliger, omdat de gevarenzone kleiner wordt. Als gevolg van de werkzaamheden is de overweg van vrijdag 24 februari 23:00 uur tot donderdag 2 maart 7:00 uur afgesloten. Het verkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute. Wandelaars en fietsers kunnen gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang bij de Ter Stegestraat.

Gevolgen treinverkeer

Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er van vrijdag 24 februari 23:00 uur tot donderdag 2 maart 6:30 uur geen treinen van en naar station Olst. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers