Zwolle-Enschede : Verbeter­maatregelen treindienst

De Blauwnet treindienst Zwolle-Enschede verder verbeteren. Dat is het doel van de verkenning die wij momenteel uitvoeren in opdracht van de provincie Overijssel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Locatie
Zwolle - Enschede
Startdatum
2020
Einddatum
2021

Verkenningsfase

Op de spoorlijn Zwolle-Wierden zijn een aantal knelpunten in beeld die nadelig zijn voor de stiptheid en de snelheid van de treindienst Zwolle - Enschede. Zo moet de intercitytrein op enkele locaties sterk afremmen. Aanpassingen aan het spoor en de beveiliging kunnen ervoor zorgen dat deze trein meer op snelheid kan blijven rijden. Daarnaast is er weinig ruimte voor het toenemend aantal reizigers op station Heino en Raalte.

Locaties

In deze verkenning doen we onderzoek naar verschillende maatregelen. We kijken naar aanpassing van wissels in Wierden, aanpassing van spoor en perrons in Heino en Raalte en aanpassing van seinen bij het binnenkomen van Zwolle. We brengen hierbij onder meer de mogelijkheden, planning, inpassing en kosten in beeld.

Planning

In het derde kwartaal van 2021 is de verkenning gereed. In het vierde kwartaal van dat jaar zal de provincie en het ministerie een uitvoeringsbeslissing nemen. Als het tot uitvoering komt, dan starten we in 2022 met de voorbereidingen. De werkzaamheden vinden dan in 2024 plaats.

Foto: Jan Derk Remmers, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers