Pokémon niet langer op het spoor te vinden

Nieuws

7 oktober 2016

ProRail heeft succes geboekt in haar strijd tegen Niantic, de makers van Pokémon Go. Van de advocaat van het Amerikaanse bedrijf hebben wij de toezegging gekregen dat de Pokémon verwijderd worden van plaatsen waar zij voor gevaarlijke en overlastgevende situaties zorgen.

Juridische actie

Sinds begin van de lancering van het spel veroorzaken spelers overlast langs het spoor. ProRail heeft daarop juridische actie ondernomen om de makers te bewegen het spel aan te passen. Het bedrijf is herhaaldelijk verzocht om de digitale fantasiefiguurtjes niet op plekken te plaatsen waar dit tot overlast leidt. Lang bleef het stil aan de andere kant van de lijn. Tot gisteravond, toen de advocaat van Niantic contact met ProRail opnam en liet weten dat de poppetjes zo snel mogelijk verwijderd worden van locaties langs het spoor. Dit is het eerste signaal van het bedrijf dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen. Je moet er toch niet aan denken dat ongelukken gebeuren tijdens de zoektocht naar deze digitale poppetjes?! Daarom is het belangrijk dat de makers van het virtuele spelletje nu aanpassen. Mensen kunnen dan op een veilige en zonder overlast te veroorzaken op zoek naar Pikachu, Chamander, Bulbasur of één van de andere poppetjes.

Pokémon Go

Pokémon Go is een virtual reality-spelletje dat gespeeld kan worden op de smartphone. Gebruikers van Pokémon Go moeten in de echte wereld op zoek naar figuurtjes. Een kaart op het scherm van de telefoon laat zien waar die verstopt zijn. De app werd maanden geleden gelanceerd en is wereldwijd een hype. 

Waarschuwingen en boetes

ProRail wil ongevallen voorkomen en het spoor betrouwbaarder houden. Daarom doen we er alles aan om spoorlopen te voorkomen. We waarschuwen voortdurend voor het gevaar en de overlast. Spoorlopen heeft in 2016 al voor veel overlast gezorgd. Gevolg: vertragingen in het treinverkeer omdat machinisten vanuit veiligheid op de rem trappen. Op een druk bereden spoor loopt de vertraging dan al gauw op. Ook voeren onze Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) dagelijks controles uit. Treffen zij iemand op of langs het spoor, dan kunnen zij de overtreder een boete geven van 140 euro.We organiseren regelmatig campagnes om mensen te waarschuwen. Meer informatie vind je op prorail.nl/veiliggedrag.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers