Weekendwerk 24/25 september

Op diverse locaties vernieuwen we in het weekend van 24 en 25 september delen van het spoor. Dat is nodig om te zorgen dat treinen veilig en comfortabel van het spoor gebruik kunnen blijven maken.
Archieffoto nachtelijke werkzaamheden
Archieffoto nachtelijke werkzaamheden

Baarn – Den Dolder 

Tussen Baarn en Den Dolder vernieuwen we van delen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen (ballast). Vanwege deze werkzaamheden rijden er zaterdag en zondag tussen Baarn en Den Dolder geen treinen, maar worden er bussen ingezet. 

Schiphol – Amsterdam 

Ook tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/Amsterdam Bijlmer Arena werken we dit weekend aan het spoor. Over deze werkzaamheden staat een apart bericht op onze website. 

Groningen – Hoogeveen 

In Assen zijn we bezig het station te vernieuwen. Komend weekend maken we het een deel van het terrein bouwrijp. We plaatsen fundaties voor nieuwe bovenleidingportalen, passen de bestaande bovenleiding aan en verwijderen enkele sporen en wissels. Vanwege de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. Meer over de vernieuwing van station Assen: https://www.prorail.nl/projecten/station-assen 

Amersfoort – Apeldoorn / Ede–Wageningen 

Komend weekend werken we ook aan het spoor op het traject Amersfoort – Apeldoorn en het traject Amersfoort – Ede-Wageningen. We nemen maatregelen om meer ruimte in de dienstregeling te creëren op de Valleilijn (Amersfoort - Ede-Wageningen) en vernieuwen delen van het spoor. De werkzaamheden tussen Barneveld Noord en Ede-Wageningen starten al op vrijdagochtend om 09:00 uur en vanaf dat moment rijden er op dat traject ook geen treinen meer. 

Betrouwbaar spoor

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Zo dragen we zorg voor een veilig en betrouwbaar spoor. 

Als je van plan bent om dit weekend met de trein te reizen, raden we je aan vooraf de reisplanner te raadplegen. 

Gepubliceerd op